Gå til indhold

FOTOREPORTAGE

Den livsnødvendige nærhed

Hold afstand. Undgå fysisk kontakt, har det heddet under corona. Men med høj faglighed formår socialpædagogerne på hhv. Geelsgårdskolen og Kamager at give sårbare mennesker den omsorg, nærhed og kropskontakt, de har brug for

15. juni 2020

Artikel
Hudsult12.jpg
På Geelsgårdskolen har børnene svære funktionsnedsættelser, og de har massivt brug for at få stimuleret følesansen gennem fysisk kontakt. – Selvfølgelig er vi lidt mere sparsomme med krammere pga. corona. Men følelsen af at blive holdt om skal børnene ikke undvære, fortæller socialpædagog Majbritt Jensen.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Sofia Busk Hansen

Fysisk nærvær afgørende

I Kastrup ligger Kamager – et botilbud for mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser – og i Virum ligger Geelsgårdskolen – en special­skole for børn med svære funktionsnedsættelser ​af fysisk, psykisk o​g sansemæssig karak​ter​. To tilbud under Den Sociale Virksomhed i Region Hovedstaden.

På begge arbejdspladser har medarbejderne under coronanedlukning skullet forholde sig til, hvordan man skaber nærhed, tryghed og samvær med borgerne i en tid, hvor de har måttet undvære kærtegn og kram fra deres nære. Og hvor personalet samtidig har skulle følge myndighedernes anbefalinger om at holde afstand og undgå for meget fysisk kontakt.

Bliv medlem