Gå til indhold

FOTOREPORTAGE

Nærvær på nye måder

Håndsprit, fysisk afstand, portionsanrettet mad, udendørs undervisning og motion uden kropskontakt er den nye hverdag på Julemærkehjemmet Liljeborg, hvor medarbejderne bygger videre på de gode erfaringer med virtuel kontakt med familierne

14. maj 2020

Artikel
Fotorep01.jpg
Rundbold i små hold, cykelture og løb er på programmet hver eneste dag på Liljeborg. Socialpædagog Louise S. Christensen (t.v.) nyder, at det aktive liv og det at motivere de unge til mere bevægelse ikke længere kun er noget, der foregår virtuelt.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Kasper Løftgaard

Læs mere om genåbningen af Julemærkehjemmet Liljeborg i artiklen 'Vi skal vise børnene, at vi er her'

Fokus på fællesskab

Fællesskab, omsorg og nærvær er nogle af kerneværdierne for arbejdet med børnene på Julemærkehjemmet Liljeborg ved Roskilde, der åbnede i 2018 og er det nyeste af landets fem julemærkehjem. Her er 36 medarbejdere, hvoraf ca. halvdelen er socialpædagoger.

Liljeborg har været lukket pga. corona i knap en måned – og i den tid blev der sat nye digitale tiltag i gang for at opretholde kontakten til børnene og familierne. Det var bl.a. onlinemotion, onlinebingo og livevideoer – og regelmæssige samtaler om trivsel, om, hvordan man kan skabe struktur i hverdagen – og om, hvad man kan lave sammen på afstand.

21. april genåbnede Liljeborg for foreløbig 21 ud af de i alt 46 børn. De er vendt tilbage til en hverdag med færre kram, større afstand og flere regler omkring hygiejne – men også masser af udendørsaktiviteter og nye, sjove motionsformer, der ikke indebærer kropskontakt.

Bliv medlem