Gå til indhold

Tryghed

Din pension er stabil under coronakrisen

Fordi socialpædagogernes pensionskasse, PKA, generelt er velpolstret og giver medlemmerne en fast rente, er der ingen grund til at frygte, at pensionen bliver udhulet af den økonomiske coronakrise. Det gælder også for dem, der snart skal på pension

26. maj 2020

Artikel
colourbox-mønter.jpg (1)
Det enkelte medlems pension vil ikke blive påvirket af coronakrisen her og nu, lyder det fra PKA.

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Foto: Colourbox

Kan man risikere at blive nødt til at udskyde sin pensionisttilværelse på grund af en global økonomisk nedtur i kølvandet på coronakrisen? Har pandemiens konsekvenser for aktiemarkederne udhulet socialpædagogernes pension?

Kort fortalt er svaret nej og nej. Og det skyldes ifølge direktør for medlemsafdelingen i PKA Tomas Frydenberg to ting:

- Fordi PKA er en velpolstret pensionskasse, har vi en stor opsparing at trække på. Derfor vil det enkelte medlem ikke mærke forskel her og nu. Vi havde det højeste investeringsafkast nogensinde i 2019, men det er også klart, at vi har mistet penge i år, siger han.

Fast rente sikrer mod bump
Den anden grund handler om den forretningsmodel, som PKA har valgt. Bestyrelsen fastsætter hvert år en fast rente, som alle medlemmer er garanteret – uanset hvordan det går med investeringerne i det givne år. Og uanset om man er ung eller snart skal på pension.

- Derfor er der ingen, der behøver bekymre sig om, at pensionen pludselig falder voldsomt. Alle skal være trygge og vide, hvad de har – for det er jo det, man planlægger ud fra, siger Tomas Frydenberg.

Og planlægning af pensionen vil direktøren altid anbefale socialpædagoger at gøre.

- Det er altid vores anbefaling til medlemmerne at spare ekstra op. Vores medlemmer har en god pension takket være overenskomsterne, men medlemmerne ligger i lav- eller mellemindkomstgruppen, så rådet er altid at spare ekstra op, slutter han.

Bliv medlem