Gå til indhold

Coronavirus

Misbrugsbehandling online

Selv om Center for Afhængighed i Guldborgsund Kommune er fysisk lukket ned i disse uger, er ungebehandler Annette Lambrecht i tæt telefonisk kontakt med de unge misbrugere, hun normalt rådgiver ansigt til ansigt

1. april 2020

Artikel
Misbrugsbehandling-på-tlf-web.gif
Under corona rækker Annette Lambrecht ud til de unge misbrugere fra sit hjemmekontor - ved hjælp af telefon og Skype

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Privat

Kollegakontakt, fælles arbejdsplads og fysiske møder med de unge, der er tilknyttet Center for Afhængighed i Guldborgsund Kommune, er nu erstattet med hjemmearbejdsplads for socialpædagog Annette Lambrecht.

– Jeg savner da mine kolleger, og jeg savner at mødes med de unge. Men jeg tror, de unge i endnu højere grad savner fællesskabet med andre. De er jo ikke vant til at skulle isolere sig på den måde, fortæller hun fra sit hjemmekontor, hvor hun løbende er i kontakt med de unge via telefon, sms og Skype.

– De bliver glade, når jeg kontakter dem og spørger til, hvordan de har det. Og selvom jeg godt kan mærke, at de keder sig, så fornemmer jeg, at det virkelig betyder noget, at vi stadig står til rådighed for dem - bare ikke fysisk.

Hun oplever tydeligt en bekymring hos de unge, som hun forsøger at hjælpe dem af med.

– De taler om, at corona godt kan være farligt, og de tænker også på, hvad der vil ske, hvis de selv bliver syge. De er jo mere alene og isolerede nu, så det er utrolig vigtigt, at vi som fagpersoner er der for dem mest muligt.

Bliv medlem