Gå til indhold

SPRINGET

Forfulgte drømmen om at flytte på landet

Det var tæt på at ende som et jobmæssigt mareridt, da Mette Anker Nilson skiftede Nørrebro ud med Ærø. Men i dag har hun fundet nyt fodfæste som familiebehandler

8. april 2020

Artikel
Topbillede 20200311_SocPæd_MetteAnker05.jpg
Mette Anker Nilson skiftede storbylivet og jobbet på et krisecenter på Vesterbro ud med et liv på Ærø – og en ny karriere som familiebehandler

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Nils Lund Pedersen

Hvorfor skulle der ske noget nyt i dit arbejdsliv?
I 2015 boede jeg med min mand og fire børn i en lejlighed på Nørrebro i København, og jeg arbejdede som socialpædagog på et krisecenter på Vesterbro. Det havde jeg været glad for, men pga. nogle omstruktureringer ønskede jeg, at der skulle ske noget nyt. Min mand, Anders, havde altid drømt om at flytte på landet, og nu var jeg med på at give det en chance. Andre drømme som fx at rejse til Østen under en barsel var ikke blevet til noget – men denne her drøm skulle føres ud i livet.

Hvornår traf du din beslutning?
En weekend i maj havde Anders og jeg besøgt et vennepar på Ærø. Det var en eventyrlig weekend, og øen er måske det smukkeste sted i Danmark. På vejen hjem på færgen blev vi grebet af sådan en stemning af: ’Vi gør det sgu! Vi flytter til Ærø.’ Ugeavisen lå i cafeteriet, og heri var en annonce for et pedeljob på øen, som Anders ville søge, selvom han også er pædagog. Lige det job fik han ikke, men senere fik han et andet som bestyrer af en campingplads. Og så flyttede vi til Ærø.

Hvilke overvejelser gjorde du dig?
Jeg tænkte mest på, hvordan det ville blive for vores tre yngste børn, der dengang var 7, 12 og 14 år – den ældste var på vej til at flytte hjemmefra. Jeg gjorde mig ikke så mange overvejelser om jobmulighederne, men jeg troede, at jeg ville være godt kvalificeret til hurtigt at finde noget.

Hvad var det værste ved dit spring?
Arbejdsmæssigt blev det meget værre end forventet. Godt nok fik jeg hurtigt et job som støttepædagog på Ærø, men der opstod samarbejdsproblemer. Hvis det var sket et andet sted, havde det ikke været så slemt, for så kunne jeg hurtigt få et andet job. Men på Ærø var det slemt, for det er den samme ledelse for hele børne- og ungeområdet på øen. Efterfølgende blev jeg godkendt som familieplejer, men i første omgang var det svært at få et plejebarn, fordi kommunerne vurderede, at samvær var for besværligt, når vi boede på en ikke-brofast ø. Da jeg endelig fik et plejebarn, blev det hjemgivet til forældrene efter knap to år, og så blev jeg igen arbejdsløs.

Hvad var det bedste ved dit spring?
At jeg alligevel endte med at få et drømmejob. For nylig kom der færge fra Ærø til Langeland, og det har åbnet mulighederne. Jeg har fået et fantastisk job som familiebehandler, og selvom jeg har halvanden times transport til og fra arbejde, er jeg meget glad. Det hjælper også, at jeg har mulighed for at arbejde på færgen.

Hvad er dit råd til andre?
Lad være med at købe et hus, for så kan du ikke bare fortryde og flytte væk. Lej i stedet.

Socialpædagog i storbyen til familiebehandler på Langeland

Mette Anker Nilson skiftede storbylivet og jobbet på et krisecenter på Vesterbro ud med et liv på Ærø – og en ny karriere som familiebehandler.

CV for Mette Anker Nilson

Mette Anker Nilson, 51 år

2019: Familiebehandler i Flexhuset på Langeland

2019: Ledig

2017: Familieplejer på Ærø

2016: Ledig

2015: Støttepædagog på Ærø

1997: Socialpædagog med fokus på udsatte børn og familier

1996: Uddannet pædagog fra Københavns Pædagogseminarium

Job- og karriererådgivningen tilbyder gode råd og sparring til dig, der overvejer at skifte spor.

Ring mandag kl. 14 til 17 på 7248 6060

eller bestil tid til en samtale på 7248 6000

Bliv medlem