Gå til indhold

Coronavirus

Flere børn i huset - og samvær på skype

Under coronakrisen har den allerstørste udfordring for familieplejer Erik Kirk været at skulle forklare de biologiske forældre, at de ikke kan se deres barn rent fysisk lige nu

1. april 2020

Artikel
Skype-colourbox.gif
Hos familieplejer Erik Kirk foregår samværet med de to biologiske forældre i disse tider via Skype - efter fælles aftale. Arkivfoto.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Colourbox

Det er lidt som om, der er gået ferie i den. Men på en noget speciel baggrund, lyder det fra familieplejer Erik Kirk, som her sætter ord på sin hverdag under corona:

– Normalt er det bare mig, som er hjemme med vores halvanden år gamle plejebarn - men i disse coronatider er min kone, som er pædagog, også sendt hjem, ligesom vores to egne børn på 10 og 12 jo også er her. Vores plejebarn skulle have været kørt ind i dagpleje, men alt er sat i bero nu, og barnet reagerer da på, at der pludselig er mange flere folk i huset hele tiden. Døgnrytmen ændrer sig - det mærker vi tydeligt på plejebarnets søvnrytme.

Men den største udfordring har nok været at forklare de biologiske forældre, som normalt har samvær med barnet hver for sig, at det lige nu ikke kan lade sig gøre at mødes rent fysisk med deres barn. Jeg har gjort meget ud af at fortælle om smittefaren - ikke mindst fordi den biologiske fars søster lige nu er ramt af corona. Og idéen med at Skype fremlagde vi for sagsbehandleren og forældrene - og i fællesskab fandt vi en god løsning.  

Så nu foregår samvær så via Skype. Her gør vi meget ud af at vise dem, hvordan plejebarnet udvikler sig - og fx lige er begyndt at gå. Vi gør, hvad vi kan, for at de føler, at de ser deres barn og kan følge med i barnets hverdag uden, at det foregår ansigt til ansigt - og vi sender fx også flere billeder til forældrene af hverdagslivet hos os. Og jeg synes faktisk, at begge forældre har vist stor forståelse. Imens forsøger vi at få det bedste ud af situationen. Vi har aflyst alle legeaftaler, lært børnene at vaske hænder hele tiden - og prøver at komme mest muligt ud i frisk luft. 

En fast del af hverdagsrutinerne under corona hjemme hos familieplejer Erik Kirk er at få 'luftet' familiens to biologiske børn.
Bliv medlem