Gå til indhold

Coronavirus

Nu er uniformer pludselig et hit

Mine medarbejdere har i den grad glædeshatten på. Selv vores nye obligatoriske arbejdsuniformer er et hit. Og vi holder i den grad fast i vores pædagogiske arbejdsmetoder, lyder det fra funktionsleder Sara Razak Esbensen

27. marts 2020

Artikel
Sara-tøj-web.gif
På botilbuddet Lionslund i Brøndby er der nu indrettet en ny garderobe til de nye arbejdsuniformer - med god plads til, at man kan klæde om med afstand.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Privat

En hvid t-shirt og blå bukser. Det ser jo ikke ud af så meget. Men på botilbuddet Lionslund i Brøndby er det ganske nye tider, at samtlige medarbejdere hver dag trækker i en arbejdsuniform.

– Da jeg forklarede, at alle vira først dør ved en 60 graders vask, og at de jo så kunne forestille sig, hvor mange bakterier de to med ind og ud af huset i deres fine mohairsweater, ja så gav uniformeringen hurtigt mening, fortæller funktionsleder Sara Razak Esbensen.

For med coronavirus er hygiejne og smittefare med ét blevet et vigtigt fælles anliggende. Og de mange nye hygiejnetiltag er nok den største forandring, mener hun.

– Det er lidt et krydspres at stå i, at vi skal have så massivt fokus på hygiejne og holde afstand, samtidig med at vi skal være pædagoger. Så vi dyrker meget at informere beboerne enkeltvis på en walk and talk - så får vi tilpasset informationen den enkelte borger, og de får en pause og lidt ekstra omsorg.

Sådan ser den ud - den nye fælles arbejdsuniform, som funktionsleder Sara Razak Esbensen også selv trækker i hver dag.

Vi jonglerer med nye ting
Som daglig leder føler Sara Razak Esbensen sig nærmest rørt til tårer over den fleksibilitet, engagement og arbejdsiver, hun har mødt. Hos hver og en.

– Fra den ene dag til den anden får såvel borgere om medarbejdere smadret alt, hvad de har af rutiner, struktur og genkendelighed. I stedet jonglerer vi med nye vagtplaner, der ændrer sig hele tiden. Nye kolleger fra et dagtilbud i Brøndby, som har meldt sig under fanerne. Og helt nye måder at arbejde på, fortæller Sara Razak Esbensen og fortsætter:

– Og så oplever jeg bare en flok medarbejdere, der formår at holde fast i vores pædagogiske arbejdsmetoder, selvom alt omkring dem er forandret. Hvis fx en borger står et sted, hvor han ikke skal stå, ja så arbejder vi pædagogisk med at få ham tilbage igen. Kerneopgaven er den samme - vi har bare fået et ekstra fokus på sikkerhed oveni.

Bliv medlem