Gå til indhold

Det jeg ser

Dorthe er god til at aflæse borgerne

Socialpædagogerne Maj-Britt Nielson og Dorthe Sørensen er kolleger i Aktivitetshuset, et aktivitetstilbud for psykisk sårbare borgere i Rødovre Kommune

11. marts 2020

Artikel
Maj-Britt-om-Dorthe-Sørensen.jpg

Forfatter: Jakob Ravn Fjordbo

Foto: Privat

Maj-Britt Nielson om Dorthe Sørensen

Dorthe læser borgerne

Dorthe og jeg arbejder rigtigt tæt sammen, for vi er det eneste personale i Aktivitetshuset. Hun er et handlekraftigt menneske med en stor fremdrift og en smittende begejstring for sit fag og sin arbejdsplads. Men hun har også et menneskeligt blik, der gør, at hun ved, hvordan hun skal møde borgerne, og hvornår hun skal skrue op og ned for de sider af sig selv.

Det er vigtigt, da mange af brugerne med psykisk sygdom i bagagen oplever det som en mental overvindelse, første gang de kommer i huset. Men Dorthe aflæser lynhurtigt den enkeltes signaler. ’Skal kvinden her mødes med en rundvisning og præsenteres for vores kreative værksteder, eller skal hun lige finde sig selv i rummet først?’

Samtidig har hun en fantastisk evne til at spørge ind, være nysgerrig og afhjælpe den anspændthed, mange psykisk sårbare møder verden med. En nysgerrighed, hun også møder mig med professionelt, og det, tror jeg, er en af årsagerne til, at vi hver dag løfter hinanden fagligt.

Bliv medlem