Gå til indhold

coronavirus

Ansatte kan blive testet for corona

Det er nu muligt for ansatte at blive testet for coronavirus, hvis de har symptomer og arbejder med kritiske funktioner på socialområdet

19. marts 2020

Artikel
Corona-test_cb_1128x600.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Colourbox

Ansatte med kritiske funktioner på socialområdet, der har lette til moderate symptomer på corona, kan blive testet for corona. Det fremgår af de opdaterede retningslinjer for håndtering af coronavirus, som Sundhedsstyrelsen præsenterede i går.

Har man symptomer på corona, kan man efter telefonisk visitation ved en læge blive henvist til test for, om man er smittet med coronavirus. Det kræver, at hurtig raskmelding er vigtig i forhold til ens funktion.

Hvis testen er negativ, kan man møde på arbejde, selvom man stadig har 'lette øvre luftvejssymptomer', lyder det i Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Hvis testen er positiv, skal man blive hjemme indtil 48 timer efter, at symptomerne er væk.

Forbundsformand Benny Andersen har foreslået socialministeren, at der også laves en mulighed for at ’visitere’ borgere, der viser symptomer på corona, til test.

– Hvis en borger ikke identificeres i tide, kan vedkommende jo smitte hele personalet og andre beboere, og det kan være fatalt. Det er et forslag, vi har fået fra en forstander, og det er givet videre til Socialministeriet, siger han.

Læs mere om retningslinjerne på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

 

Opdatering den 20.3.2020:

Mange medlemmer har fået afslag på at blive testet på trods af, at det i går blev meldt ud, at ansatte i kritiske stillinger på socialområdet kunne blive testet ved symptomer. Socialpædagogerne har derfor taget kontakt til de relevante myndigheder. Vi følger udviklingen og melder ud, så snart vi ved mere.

Vi opdaterer desuden løbende på sl.dk/corona, hvor du også finder svar på mange andre spørgsmål, der kan rejse sig for dig som medarbejder.

Bliv medlem