Gå til indhold

#socialpædagog

'Vi skal ikke dømme borgernes liv'

Jeg hedder Diana Diemer, og jeg arbejder som § 85-bostøtte i Guldborgsund Kommune.

10. februar 2020

Artikel
Untitled-2.jpg

Jeg synes, det er meget vigtigt, at man som socialpædagog anerkender den enkelte borgers livskvalitet og ikke pådutter en borger sin egen opfattelse af, hvad der er livskvalitet.

Fx har jeg oplevet at blive visiteret til at motivere en borger til at spise sundere og motionere regelmæssigt, men borgeren ønskede ikke hjælp til at ændre sin livsstil. ’Jeg har det godt med at spise og leve, som jeg gør,’ lød reaktionen. Det kan også være borgernes seksualitet, hvor vi ikke skal være fordømmende over for, at de fx har mange forskellige partnere.

Jeg elsker musik og synger ofte sammen med borgerne. Vi synger mange sange af Kim Larsen,
og Kandis er også populær. Musikken bliver et fælles tredje, som jeg bruger til at opbygge en  relation. Og når vi har en gensidig respekt, kan jeg begynde at motivere borgeren til at skabe en forandring i sit liv.

Bliv medlem