Gå til indhold

Kommentar

Socialpædagoger kan noget særligt

Med Socialpædagogernes Pris blev det slået fast, at vi kan byde ind med noget ganske særligt på ældreområdet, hvor det ellers ofte er pleje, omsorg og rehabilitering, der er i højsædet, lyder det fra forbundsnæstformand Verne Pedersen

3. december 2020

Artikel
Verne Pedersen - foto Robert Wengler.jpg

Forfattere: Verne Pedersen og forbundsnæstformand

Foto: Robert Wengler

Nogle af jer så måske med, da vi under kongressen i november overrakte Socialpædagogernes Pris. Og hvis I ikke gjorde det, kan jeg fortælle, at hos os i salen, hvorfra kongressen blev afviklet digitalt, kunne man helt ned til bagerste række mærke stoltheden og glæden, da der blev afspillet en video fra en surprise prisoverrækkelse. De stolte socialpædagoger på Aktivitet og Udvikling i Viborg Kommune fik prisen for deres pionerindsats på demens- og ældreområdet – og de blev både glade og overraskede. Det gjorde jeg også.

Vi når ganske enkelt mennesker på en anden måde, når vi står på netop socialpædagogikken.

Verne Pedersen, forbundsnæstformand Socialpædagogerne

For det blev i den grad understreget, hvor både rigtigt og vigtigt den socialpædagogiske faglighed – og deres konkrete indsats – er. Og det blev cementeret, at vi med socialpædagogikken kan bidrage med noget helt, helt særligt. Vi når ganske enkelt mennesker på en anden måde, når vi står på netop socialpædagogikken, hvor det fx på ældreområdet ellers klassisk er pleje, omsorg og rehabilitering, der er i højsædet.

I Viborg har socialpædagogerne fokuseret på at forebygge ensomhed hos ældre hjemmeboende borgere og pårørende til mennesker med fx Parkinsons eller demens, og de har gjort det med målrettede metoder og aktiviteter som fx samvær gennem kreative værksteder, sang og musik, madgrupper og motionshold. Alt sammen med udgangspunkt i værdier som nærvær, samvær og mestring.

Sådan når socialpædagoger det hele menneske – og sådan kan vi på ældreområdet være med til at give ældre borgere et værdigt liv. Derfor udgiver vi også til foråret en hvidbog på området, så endnu flere kommuner kan få øjnene op for det særlige, socialpædagoger kan.

 

Bliv medlem