Gå til indhold

FOTOREPORTAGE

Sjælero og sanseleg under åben himmel

På CSV i Esbjerg er en gruppe unge med støttebehov i gang med et STU-forløb, der skal kvalificere dem til et voksenliv. Som et nyt værktøj har man taget naturen i brug. I følge socialpædagog får de unge ro på nervesystemet ved at komme ud i naturen

3. december 2020

Artikel
_DSC5462.jpg
Nogle gange kan verden opleves bedre bag en skærm. Det er den oplevelse, socialpædagog Lisbeth Ebsen får frem under en gennemsigtig paraply. Så kan man fx hælde vand ned over – eller blade fra skoven. Det giver de unge en oplevelse af noget, der både er lidt truende, men samtidig også ret spændende.

Forfatter: Tekst og foto: Simon Jeppesen

Uddannelse til livet

På CSV Esbjerg, Special­undervisning for Voksne, kan unge med indlæringsvanskeligheder, forstyrrelser inden for autismespektret, Aspergers syndrom eller lignende følge en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse, STU. Formålet med uddannelsen er at fremme den personlige, sociale og faglige udvikling til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt.

I uddannelsen trænes sociale færdigheder med udgangspunkt i små grupper. En af disse grupper har i efteråret gennemført et særligt naturprojekt, hvor eleverne blev inviteret ud i naturen til fællesskab, nye perspektiver og gode oplevelser sammen.

Det er LEV, der står bag projektet og har betalt for forløbet med en naturvejleder.

Bliv medlem