Gå til indhold

Det jeg ser

Marlene gør det svære enkelt

Min leder fokuserer altid på at finde løsninger, der fungerer for os, der skal udføre dem. Sådan fortæller socialpædagog Henriette Hansen om sin leder, Marlene K. Engel

3. december 2020

Artikel
Socialpaedagogen_11-20_Bagsideportraetter.jpg
Henriette Hansen om Marlene K. Engel

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Privat

Socialpædagog Henriette Hansen har Marlene K. Engel som leder.

Som forstander på pensionatet Mette Marie er Marlene virkelig god til at inddrage os medarbejdere. Det er aldrig noget med, at I skal gøre sådan og sådan, fordi jeg siger det. Når der kommer nye krav fra myndighederne, sender hun det altid videre til os – og lige når man ser sådan en skrivelse, kan man godt tænke: Hvad er det egentlig, der står? Men så får Marlene det altid forklaret på et personalemøde, så det svære bliver helt enkelt – og passer til vores pædagogiske praksis.

Et konkret eksempel var, da Arbejdstilsynet for nogle år siden krævede, at beboerne ikke længere måtte ryge i fællesrummene. Marlene inddrog både personale og beboere i at finde en løsning. Vi fik hvirvlet en hel masse idéer op, og hvis noget ikke duede i praksis, var det bare med at finde på noget andet. Til sidst købte vi nye havemøbler og en markise, så man fint kan ryge udenfor. På den måde er der aldrig langt til toppen – og Marlene fokuserer på at finde løsninger, der fungerer for os, der skal udføre dem.

Bliv medlem