Gå til indhold

solidaritetspris

Solidaritetsbevilling går til International Børnesolidaritet

En bevilling på 50.000 kr. til International Børnesolidaritets arbejde i Bolivia blev uddelt på Socialpædagogernes kongres. Pengene går til at støtte arbejdet med udsatte børn og unge, som er særligt belastet lige nu pga. corona.

11. november 2020

Artikel
IBS_Solidaritesbevilling2020_mange.gif

Forfatter: Malene Dreyer

Nogle af verdens fattigste børn bor i slumbyen El Alto i Bolivia. De får nu støtte fra Socialpædagogernes solidaritetsbevilling på 50.000 kr. Prisen blev uddelt på Socialpædagogernes kongres, og i år spiller coronapandemien ind på beslutningen om, at hovedbestyrelsen har valgt at give solidaritetsbevillingen til International Børnesolidaritet og deres arbejde i området omkring El Alto, forklarede forbundskasserer Michael Madsen:

– Bolivia har været er hårdt ramt af corona-pandemien. I El Alto har skoleundervisningen været helt suspenderet siden marts – og det er den indtil videre for resten af 2020. Det betyder, at børnene i området er påvirkede både læringsmæssigt og socialt, og de føler sig utrygge og isolerede.

Fælles rum trods isolation
Det projekt, som pengene konkret støtter, udføres i samarbejde med organisationen Chasqui. Chasqui arbejder med at styrke børn og unge fra den indfødte befolkning med at opbygge selvværd, sociale kompetencer og organisering. Disse børn er blevet hårdt ramt af Coronapandemien og Chasqui vil give børnene en stemme, der kan nå ud til andre børn, med et budskab om, at de ikke er alene og skal passe på sig selv. 

Grete Lyngsø, sekretariatsleder i International Børnesolidaritet, takkede for bevillingen og forklarede, hvad pengene går til.

-Børnene i Chasqui har øvet sig i at kommunikere til andre børn om corona. De producerer udsendelser til radio og podcast, hvor de blandt andet fortæller andre børn, at de ikke er alene med deres bekymringer og følelse af ensomhed, og de kommer med forslag til, hvordan de kan passe på sig selv og hinanden.

Trods de svære betingelser er det bl.a. lykkedes at få skabt et fælles rum for børnene, så de kan dele deres oplevelser og styrke fællesskabet.

-Jeg vil gerne sige tak på vegne af International Børnesolidaritet, Chasqui og børnene i projektet for den solidaritet, Socialpædagogerne har med verdens børn. Og jeg kan sige, at børnene i Bolivia bliver stolte ved tanken om, at der er mennesker helt omme på den anden side af kloden, i Danmark, som vil støtte dem, sagde Grete Lyngsø.

For at se denne video skal du give tilladelse til de nødvendige cookies.
Giv tilladelse her

Kongres 2020

Socialpædagogerne holdt virtuel kongres onsdag den 11. november 2020

Find nyheder om kongressen her

Bliv medlem