Gå til indhold

Fagligt Fokus

Ny faglig podcastserie

Få faglig inspiration direkte i øregangene med Socialpædagogernes nye podcastserie om metoder og tilgange i socialpædagogik. Her får du både indsigt i teorien bag, og i, hvordan andre socialpædagoger arbejder med tilgangene i praksis

2. november 2020

Artikel
Topbillede_til_artikel_podcast.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

’Narrativ praksis’, ’Low arousal’, ’Mentalisering’, ’KRAP’ og ’Neuroaffektiv udviklingspsykologi’. Det er titlerne på de fem afsnit, der tilsammen udgør en helt ny faglig podcastserie fra Socialpædagogerne om metoder og tilgange i socialpædagogik.

Teori og praksis følges ad

I hvert afsnit bliver du først klædt på til at kende den vigtigste teori, der ligger til grund for de forskellige tilgange af fx Janne Østergaard Hagelquist, Allan Holmgren og Bo Hejlskov Elvén.

Herefter fortæller dedikerede socialpædagoger, hvordan de arbejder med tilgangene i praksis. Du får både konkrete hverdagseksempler, og deres tanker om, hvad det gør for både borgeren og dem selv, at have dette faglige fokus.

Hvert afsnit varer ca. 25 minutter, og du kan sætte det i ørerne og blive inspireret fx på vej til arbejde, eller mens du laver mad.

Podcastserien består af disse fem afsnit:

 • Narrativ praksis: Sårbare mennesker bærer ofte på negative fortællinger om sig selv og deres plads i verden. Som socialpædagog kan du bruge narrativ praksis til at hjælpe med at skabe nye, konstruktive fortællinger og perspektiver på livet.
  Lyt til podcasten her

 • Low Arousal: ’Mennesker opfører sig ordenligt, hvis de kan’, siger Bo Hejlskov Elvén. Low Arousal handler om at have en ikke-konfronterende tilgang til at håndtere svære situationer og forebygge, at de opstår.
  Lyt til podcasten her 

 • Mentalisering: ’At se bagom adfærd’ er et helt centralt begreb i mentalisering. Mentalisering handler nemlig om at forstå de mentale tilstande og følelser, der driver adfærden. Både hos andre og hos dig selv.
  Lyt til podcasten her 

 • KRAP: KRAP står for Kognitiv, Ressourcefokuseret, Anerkendende Praksis og er et socialpædagogisk system, særligt udviklet til at arbejde ressourcefokuseret og helhedsorienteret med den enkelte borger.
  Lyt til podcasten her

 • Neuroaffektiv udviklingspsykologi: Neuroaffektiv udviklingspsykologi bygger bro mellem psykologi og hjerneforskning og giver indsigt i, hvordan vi som mennesker udvikler vores følelser, adfærd og relationer i samspillet med andre.
  Lyt til podcasten her

Endnu mere fokus på fagligheden 

Podcastserien er en del af Socialpædagogernes nye, digitale fagunivers 'Fagligt Fokus'. Med 'Fagligt Fokus' ønsker vi at sætte din faglighed endnu mere i centrum, og udover podcasts kan du lade dig inspirere gennem fx faglige webinarer, brugbare guides, og relevante praksisfortællinger.

Og fordi det er DIN faglighed, der er i fokus, vil vi altid gerne have dine input til, hvad vi skal kaste os over. Send dine idéer til faglig redaktør, Frederikke Halling Hastrup på frh@sl.dk

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED PODCAST

En podcast er en lydoplevelse i form af fx et radioprogram, en lydbog eller drama-fortælling, du kan lytte til — lige når du har lyst.

Du kan lytte til podcasts fra din smartphone, computer eller tablet. Det eneste det kræver er, at du har et program til at afspille podcasts, fx podcasts-appen på din iPhone, Google Play, Podbean, Spotify eller Podimo.

Du kan abonnere på en podcast og på den måde få besked, hver gang der er en ny episode klar i serien. Du kan også downloade podcastepisoder, så du kan lytte til podcast, når du ikke har forbindelse til internettet.

Søg på 'Socialpædagogerne' i din podcast app, så kan du abonnere på podcasten.

Bliv medlem