Gå til indhold

Generalforsamlinger

Kampen for kvalitet

I Socialpædagogerne Østjylland blev årets generalforsamling afholdt digitalt onsdag den 25. november. Her blev der både sat fokus på kvalitet – og på de kommende overenskomstforhandlinger.

27. november 2020

Artikel
Østjylland-2-(2).gif
Også i Socialpædagogerne Østjylland havde kredsen valgt at afholde årets generalforsamling digitalt.

Forfatter: Rasmus Jørgensen

– Vi har som samfund vedtaget, at vi behandler mennesker med handicap ordentligt, og det kan jeg desværre ikke se, at vi som samfund lever op til.

Ordene var ikke til at tage fejl af fra kredsformand i Socialpædagogerne Østjylland, Gert Landergren Due. På foreningens generalforsamling påpegede han vigtigheden af, at der bliver fokuseret mere på kvalitet og faglighed på socialpædagogiske arbejdspladser.

Generalforsamlingen var i år virtuel pga. corona, og der var godt 40 medlemmer, der deltog bag skærmene. Gert Landergren Due fremhævede da også i sin indledende tale, hvordan coronatrætheden er ved at indfinde sig, og hvor svært det er at være socialpædagog under en pandemi.

Endelig pointerede han, at Socialpædagogerne er klar til forårets overenskomstforhandlinger. Det var også et emne, som gæstetaler Verne Pedersen, der er forbundsnæstformand i Socialpædagogerne, fremhævede i sit indlæg.

– Vi skal sikre lønnen, og det vil vi kæmpe benhårdt for ved OK21, sagde hun.

Indsamling til International Børnesolidaritet

Socialpædagogerne Østjyllands budget blev på generalforsamlingen fremlagt af faglig sekretær Mette Marhauer. I den efterfølgende afstemning om budgettet stemte 40 medlemmer for budgettet, en undlod at stemme og ingen stemte imod. Dirigent Peter Sandkvist, der er formand for Socialpædagogerne Midt- og Vestjylland, erklærede afstemningen for gyldig.

Faglig sekretær Sara Ellesøe Hansen opfordrede under generalforsamlingen medlemmerne til at bidrage til International Børnesolidaritet. I alt blev der samlet 1.155 kr. ind. Kredsen supplerede også med et beløb, så der blev i alt indsamlet 3.000 kr. til arbejdet for at gøre børn i den fattige del af verden stærke.

Bliv medlem