Gå til indhold

Kongres 2020

Socialpædagogernes kongres bliver digital

Hovedbestyrelsen har besluttet, at årets kongres afvikles digitalt på én dag på grund af corona-restriktioner og smittetryk

13. oktober 2020

Artikel
Benny_kongres.jpg

Forfatter: Søren Lauridsen

Foto: Nils Lund Pedersen

Socialpædagogernes kongres i 2020 bliver afviklet som et digitalt arrangement over én dag. Det har forbundets hovedbestyrelse besluttet som konsekvens af corona-situationen med restriktioner og øget smittetryk.

Kongressen med deltagelse af 195 delegerede fra forbundets 10 kredse skulle have været afviklet på Hotel Nyborg Strand 10-12. november.

Formelt kunne kongressen godt afvikles i henhold til retningslinjerne, da der er tale om et politisk arrangement. Men hovedbestyrelsen finder det ikke forsvarligt at samle 195 medlemmer fra hele landet, når flere arbejdspladser har indført restriktioner og brug af værnemidler for at forhindre smittespredning, og myndighederne opfordrer til, at man begrænser offentlig transport og større forsamlinger.

Forbundsformand Benny Andersen lægger ikke skjul på, at det var en svær beslutning for hovedbestyrelsen at træffe.

-Men det var den rigtige beslutning af hensyn til de delegerede på kongressen, deres familier og de borgere, de arbejder med. Det er jo en helt ekstraordinær situation og med restriktioner, som gør det vanskeligt at afholde kongres på den måde, vi ellers har en stærk tradition for. En kongres med meningsudvekslinger, diskussioner i grupper og samvær. Men nu skal vi gøre det på en anden måde, og vi skal stadig sætte retningen for de næste to års arbejde i vores forbund, siger Benny Andersen.

Hovedbestyrelsens beslutning betyder blandt andet, at en planlagt temadag om ’Vi er Socialpædagogerne’, OK21 og arbejdsmiljø bortfalder. ’Vi er Socialpædagogerne’ og arbejdsmiljø er dog fortsat på dagsordenen som prioriterede indsatser, hovedbestyrelsen ønsker fokus på i den kommende kongresperiode.

Den virtuelle kongres afvikles 11. november. Den livestreames og kan følges på sl.dk/kongres2020

Kongres 2020

Socialpædagogerne holder virtuel kongres onsdag den 11. november

Find nyheder om kongressen her

Bliv medlem