Gå til indhold

Seksuelle krænkelser

Forebyg seksuelle krænkelser

Det kan have store personlige omkostninger, hvis man udsættes for uønsket seksuel opmærksomhed på jobbet. Og som leder bærer du et vigtigt ansvar for at forebygge, at det sker. Vi har samlet de vigtigste værktøjer til at forebygge seksuelle krænkelser

30. oktober 2020

Artikel
COLOURBOX-seksuel-chikane.gif

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Colourbox

Værktøjer til dialog
På arbejdsmiljøweb finder du et inspirationshæfte med konkrete værktøjer, der kan være en hjælp til at sætte en dialog i gang, skabe klarhed og give tryghed på arbejdspladsen. Inspirationshæftet er udgivet af BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration – og målgruppen er ledere og arbejdsmiljøgruppen.
Hent inspirationshæftet på arbejdsmiljoweb.dk

Regler og vejledninger fra Arbejdstilsynet
Arbejdstilsynet har udgivet en vejledning, der handler om krænkende handlinger i arbejdet, herunder mobning og seksuel chikane mellem ansatte og mellem ansatte og deres leder.
Du finder vejledningen på Arbejdstilsynets hjemmeside 
Her kan du også læse mere om krænkende handlinger


10 anbefalinger
Arbejdstilsynet og arbejdsmarkedets parter har udgivet 10 anbefalinger til, hvordan I beskytter jeres arbejdsplads og arbejdsmiljø mod seksuel chikane. Pjecen hedder ’Et godt psykisk arbejdsmiljø – Forebyg seksuel chikane’ og bygger på parternes erfaringer og den seneste arbejdsmiljøviden.
Hent pjecen på Arbejdsmiljørådets hjemmeside

Hver tredje seksuelle krænkelse kommer fra en kollega

Når socialpædagoger udsættes for uønsket seksuel opmærksomhed, kommer tilnærmelserne i knap hvert tredje tilfælde fra en kollega eller leder, viser nye tal fra en endnu ikke offentliggjort ligestillingsundersøgelse, som Socialpædagogerne har gennemført blandt knap 1.200 medlemmer.

Læs mere om undersøgelsens resultater

 

 

Bliv medlem