Gå til indhold

SOFA

Vores samarbejde påvirker hele arbejdspladsen

Som hhv. tillidsrepræsentant og leder har Niels og Jane et positivt og konstruktivt samarbejde, som smitter af på hele arbejdspladsen

10. januar 2020

Artikel
Sofa_3_HIGH.jpg
Niels Kruskov Gregersen, 63 år, socialpædagog og TR i Blomsterhusene, Gentofte Kommune - et botilbud for voksne med funktionsnedsættelse. Har et tæt og konstruktivt samarbejde med forstander Jane Svejgård Pedersen, 48 år.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Ricky John Molloy

Niels:
Jane sætter altid tid af til at snakke om vores fag.

Jane:
Niels får mig til lige at tænke mig om en ekstra gang.

Niels:
Det der med at sige, at ens dør altid står åben – det praktiserer Jane. Jeg kan altid lige stikke hovedet ind og få vendt, hvordan det går. For mig som TR giver det jo en stor tilfredshed, at jeg føler, jeg bliver lyttet til.

Jane:
Det er jo en kæmpe fordel for mig som leder at have en som Niels, der er lidt mere ude på gulvet, end jeg er. Og jeg har dyb tillid til Niels. Jeg kan sige alt og snakke om alt.

Niels:
Men det er faktisk ret sjældent, at vi snakker regler. Det er mere trivsel og faglighed, der fylder. Jane er god til at lytte og tage imod idéer både fra mig og kollegerne. Ikke mindst når det handler om, hvordan vi udfører vores arbejde.

Jane:
Fx da Niels begejstret kom og havde optaget lyde hos en borger, hvor man kunne høre, hvornår hun var glad, og hvornår hun var ked af det. Det er da vildt spændende, og det gode eksempel kan jeg som leder bruge til at inspirere
andre medarbejdere.

Niels:
Jane er jo sådan en sjov en. Hun kan hurtigt kaste syv nye idéer op i luften, og så undervejs glemmer hun måske lige den sidste nye tanke. Men så går jeg hjem og tænker lidt over det. Og dagen efter siger jeg måske: ’Den der idé nummer tre – den kan vi godt arbejde videre med.’

Jane:
Jeg skyder nok lidt med spredehagl, mens Niels er sådan en, der putter ting i kasser, hvor de passer ind. Og det er godt, for Niels formår at bremse mig, når jeg farer for hurtigt frem. Det er jo ikke alle, der er lige begejstrede for forandringer.

Niels:
Fx da vi skulle fordele alle medarbejdere i en ny struktur. Der var Jane nok lidt for hurtig til at sidde på sit kontor og fordele folk. Men hun lyttede til mine overvejelser, og så fandt vi ud af at lægge puslespillet sammen og fordele vores socialpædagoger på den bedste måde.

Jane:
Niels præger mange af mine beslutninger. Han er ikke bange for at sige, ’hov – du kan ikke have en holdning til noget, du ikke selv er i’. Og så hjælper han mig med at finde ud af, hvordan det reelt hænger sammen.

Niels:
Vi er i bund og grund positive mennesker begge to. Det smitter af på hele arbejdspladsen, at vi har et konstruktivt samarbejde og hele tiden prøver at bære tingene videre på en positiv måde.

Jane:
Og så er det nok også en stor fordel i vores samarbejde, at vi har humor. Jeg er vild med Niels’ tørre humor. Den er sådan lidt he-he …

Har du en særlig relation til en borger, kollega, din leder eller en anden i dit arbejdsliv, som du gerne vil fortælle om, så skriv til: nyhedsrum@sl.dk

Bliv medlem