Gå til indhold

#socialpædagog

#socialpædagog

Jeg hedder Jannie Andersen, er 44 år og uddannet pædagog - men arbejder i dag som familieplejer

10. januar 2020

Artikel
jannie-andersen.jpg

Foto: Privat

Jeg blev færdig i 2004 og arbejdede efterfølgende i forskellige børnehaver i udsatte boligområder. For nogle år siden blev jeg rigtig træt af mit arbejde. Der var for mange nedskæringer. Min mand var også lidt mættet af sit arbejdsliv, og vi besluttede derfor at gøre noget helt andet og rejse jorden rundt sammen.

Vi var af sted i næsten to år, hvor vi lavede alt fra at vandre i vildmarken til at slappe på stranden. En dag sad vi på en campingplads i Canada og streamede tv-udsendelsen ’Børn på kontanthjælp’. Nogle af børnene boede i en plejefamilie, og da jeg så det, vidste jeg det bare: Jeg ville være familieplejer. Jeg ville gøre en positiv forskel for et barn.

Nu har vi haft vores plejedatter i ni måneder, og i dag er hun tre år. Det har været en stor livsomvæltning, og vi får fx frarøvet nattesøvnen. Men selvom det er et hårdt arbejde, er det også utroligt berigende.

Bliv medlem