Gå til indhold

Kollegaportræt

Mette løfter sine kolleger

Gode kollegaer betyder alverden. Socialpædagogen har bedt Laura Frederiksen reflektere over kollegaskab og socialpædagogisk faglighed. Socialpædagogerne Laura og Mette er kolleger på Bo- og aktivitetstilbuddet Kirketoften i Mariagerfjord Kommune

10. januar 2020

Artikel
Untitled-1.jpg (1)
Ifølge Laura er Mette en knaldgod kollega, der gør kollegaerne bedre til deres arbejde.

Forfatter: Runa Adriane Larsen

Laura Frederiksen om sin kollega Mette Andi Lildholdt Brok.

Mette og jeg arbejder tæt sammen på Kirketoften, som er et helhedsorienteret tilbud for voksne med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Mette er rigtig god til at afkode borgerens behov. Det kan fx være, hvis en borger kommer ud fra sin lejlighed og skælder ud, fordi han er frustreret og irriteret. Så går hun ind i relationen, selvom hun er i gang med noget andet, og formår at få ham til at falde til ro, vende situationen til noget positivt eller tage gas på ham. Fordi hun har en særlig relation til ham, kan hun spørge ’Hvad så?’, og så åbner han op og fortæller, hvad der går ham på.

På personalemøderne er Mette rigtig god til at tage ansvar for den systematiske refleksion over fagligheden i teamet. Det gør hun ved at smide en bold op i luften og lytte til modargumenter og andre synspunkter. Det har jeg stor respekt for, og jeg prøver at gengive, hvad hun gør. Hun er en knaldgod kollega, der gør mig bedre til mit arbejde.

Ser du noget særligt hos en kollega? Send en mail til: nyhedsrum@sl.dk

Bliv medlem