Gå til indhold

KOMMENTAR

Kommuner resultatlønner konsulenter til at spare

Det gør mig vred og ked af det, at over hver fjerde kommune hyrer konsulenter til at gennemtrawle udsatte borgeres sager for at finde besparelser, siger forbundsnæstformand Marie Sonne

10. januar 2020

Artikel
marie-sonneB.jpg

Forfattere: Marie Sonne og forbundsnæstformand

Foto: Ricky John Molloy

Mere end hver fjerde kommune hyrer konsulenter til at gennemtrawle mindst 800 udsatte borgeres sager for at finde besparelser, viser en række artikler fra netmediet Altinget. Lønnen udbetales typisk kun, når de finder billigere løsninger.

Og ærligt talt: Jeg bliver både vred og ked af det. Det er mig ubegribeligt, at kommuner kan gøre det og synke så dybt. Vi har at gøre med en konstruktion, som gør livet dårligere for mennesker med handicap, hvor besparelser har enorme konsekvenser for deres liv og livsmuligheder.

Mennesker med handicap bliver gjort til en handelsvare. For konsulenterne vurderer menneskers sag på samme måde, som hvis man skulle lave storindkøb af rengøringsmidler. Servicelov og konventioner bliver tilsidesat.

Den tænkning er fuldstændig i strid med princippet om, at økonomien aldrig må have forrang for mennesket. Det skal vi simpelthen have stoppet, og heldigvis tyder alt på, at nogle politikere er enige. For i hvert fald er der kaldt til samråd, og Ankestyrelsen er blevet bedt om at kigge på det.

Og skulle det gå for langsomt, så minder vi dem om det.

Bliv medlem