Gå til indhold

STUDERENDE

Klar til studiestart

Pædagogstuderendes landssammenslutning (PLS) byder dig velkommen til dit nye studie – en uddannelse og profession, der er i konstant udvikling.

10. januar 2020

Artikel
COLOURBOX15855494.jpg

Forfattere: Mikkel Bøgh Eriksen og Faglig sekretær PLS

Foto: Colourbox

Her vil du i tre og et halvt år skulle arbejde hårdt sammen med dine medstuderende for at opbygge de kompetencer, der er helt essentielle i arbejdet med mennesker.

Det kræver en stærk pædagogisk faglighed at kunne indgå i relationer og samarbejder med andre mennesker – samt at kunne vurdere etiske dilemmaer og analysere udviklingspotentialer og livskvalitet.
Problemet er bare, at vi ikke har faget pædagogik på pædagoguddannelsen.

Ja, det lyder måske helt ude i hampen, og det mener vi i PLS også, at det er! For vi har brug for en uddannelse, der faciliterer undervisning, som giver os tid og mulighed for at fordybe os i pædagogiske perspektiver, teorier, idéer og filosofier. Det er ganske enkelt nødvendigt, at uddannelsen sætter rammer, der muliggør en kobling mellem teori og praksis.

Pædagoger er for vitale i vores samfund til, at vi kan tillade os ikke at skabe den bedste uddannelse. Som pædagoger varetager vi vores medmenneskers liv og sørger ved hjælp af vores pædagogik for, at de får mest mulig livsglæde gennem udvikling, relationsarbejde
og omsorg. Derfor kæmper vi i PLS for, at der i evalueringen af pædagoguddannelsen i 2020 igen kommer pædagogik på dagsordenen og i særdeleshed på skemaet.

PLS tilbyder de pædagogstuderende et fællesskab og en stemme, der råber højt, fordi der er styrke i at stå sammen. Derfor glæder vi os til at møde jer ude på uddannelserne, i praksis og til vores arrangementer.
Vi består af pædagogstuderende, er der for pædagogstuderende – og vi kæmper sammen for bedre vilkår til de pædagogstuderende.

Meld dig ind i fællesskabet på PLS.dk

Mikkel Bøgh Eriksen, Faglig sekretær i PLS. 29 år gammel og fra Midtfyn.
Bliv medlem