Gå til indhold

Tillidsrepræsentanter

Nyvalgt TR: Gennem synlighed vil jeg øge organiseringen

For Nikoline Egemar, der har været TR siden første september på Autismecenter Vestsjælland, står øget organisering øverst på to-do-listen, da hendes arbejdsplads rummer mange potentielle medlemmer. Her deler hun sine oplevelser om sin første tid som TR – og hendes håb for fremtiden

25. september 2019

Artikel
Nikoline-2-beskaaret.jpg

Forfatter: Jakob Ravn Fjordbo

Foto: Søren Kjeldgaard

-Jeg stillede op som TR, fordi jeg elsker at engagere mig, have fingeren på pulsen og opnå indflydelse. Som person har jeg stor retfærdighedssans, og som politisk bevidst socialpædagog er jeg levende interesseret i at forbedre de rammer, vi arbejder under, så vi – og de borgere, vi arbejder med– har det bedst muligt. Samtidig håber jeg, at hvervet som TR kan være en vej til endnu mere fagpolitisk arbejde inden for forbundet i fremtiden.

-Da jeg blev valgt som TR, blev jeg virkelig glad! Jeg har haft et smil på læben lige siden. Før var jeg glad for mit arbejde. Siden da er jeg begyndt at sætte endnu mere pris på det.

-Det første jeg gjorde i mit tillidshverv var at tage til TR-møde i kredsen om lønforhandlinger i Slagelse Kommune. Det var faktisk under et døgn efter, jeg blev valgt, så jeg blev virkelig kastet ud i det fra starten. Få dage senere var jeg bisidder til min første omsorgssamtale mellem en kollega og min leder. Selvom jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg gik ind til, gik det helt fint, og det var virkelig rart at mærke, at en kollega trækker helt naturligt på mig fra starten af.  

-For mig er det vigtigste i tillidshvervet at sikre retfærdighed for mine kolleger og jeg selv. Vi har et hårdt arbejde med en borgergruppe, der stiller høje faglige og personlige krav til os, derfor skal rammerne som minimum være i orden. Med ’rammer’ tænker jeg på løn, arbejdstid og en grundlæggende vished om, at vi ved, at vi bliver passet på fra ledelsens side.

-Som TR vil jeg arbejde for at forbedre den lave organiseringsgrad på min arbejdsplads. Autismecenter Vestsjælland er en kæmpe arbejdsplads med flere hundrede ansatte, men en stor del er ikke organiseret hos Socialpædagogerne. De har i stedet valgt en billigere fagforening.

-Derfor vil jeg demonstrere, at det godt kan betale sig at melde sig ind i en fagforening, der specifikt arbejder for deres- vores fag. Det gør jeg bedst ved at være så synlig som muligt, for jeg tror, at den manglende synlighed hænger sammen med den lave organiseringsgrad. Jeg kunne godt tænke mig at komme med på teammøderne i de forskellige enheder, så jeg kan møde mine kolleger i deres dagligdag. Forhåbentlig kan det skabe en kultur, hvor man bruger sin TR – også selvom det bare drejer sig om små enkle spørgsmål.  Det tror jeg får flere kolleger til at indse kvaliteten ved at være organiseret.

-I mit tillidshverv glæder jeg mig mest til at gøre de små forskelle, der nogle gange kan betyde alverden for mine kolleger. Fx ved at være bisidder i svære situationer og vide at min kollega sætter pris på min støtte. Det tror jeg, er det vigtigste for mig.

 

Læs også om Vivi Jytte Henningsen, der deler sine erfaringer som TR gennem 25 år.

Nikoline Egemar

29-årig socialpædagog og siden første september TR for 185 medlemmer på Autismecenter Vestsjælland sammen med en kollega.

De nyvalgte

I den kommende tid følger Tillidsposten et par af Socialpædagogernes nyvalgte tillidsrepræsentanter, der deler deres oplevelser fra den allerførste tid i tillidshvervet og deres ambitioner, håb og drømme for fremtiden.

Bliv medlem