Gå til indhold

ferieregler

Ny ferielov: Sådan planlægger du din ferie

Den nye ferielov er trådt i kraft 1. september. Få overblik over de nye regler og hjælp til at planlægge din ferie med tast selv-værktøjet Ferieplanlæggeren

1. september 2020

Artikel
ferie1128x600.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Colourbox

Så er de nye ferieregler trådt i kraft. Fra denne måned begynder du at optjene feriedage efter den nye ordning. Ferieåret starter 1. september og du optjener 2 feriedage pr. måned. Når september er gået, vil du altså have optjent 2 nye feriedage, som du kan bruge, allerede i oktober.

Mangler du feriedage, kan du lave en aftale med din leder
Fordi feriedagene optjenes løbende, kan du stå i den situation, at du ønsker at holde ferie, men endnu ikke har opsparet feriedage nok. I så fald kan du aftale med din leder, at du bruger feriedage på forskud.

Den 6. ferieuge
Offentligt ansatte har via overenskomsten ret til en 6. ferieuge. Den er ikke en del af den nye samtidighedsferie men kører efter den gamle ordning – altså opsparet i et kalenderår og kan afholdes det efterfølgende ferieår (1. maj – 1. maj året efter).

Beregn din ferie – tast selv
Ferieplanlæggeren er et redskab, som giver dig et samlet overblik over alle dine 6 ferieuger. Du kan bruge den til at indtaste for hver måned, hvor meget ferie du planlægger at holde eller har holdt. Så får du en idé om, om du har optjent nok, eller om du fx har behov for at tale med din chef om at få ferie på forskud. Du kan også se, hvor meget 6. ferieuge du råder over og markere, hvis du ønsker at benytte din 6. ferieuge.

Åbn Ferieplanlæggeren

Du kan finde meget mere information om de nye ferieregler på sl.dk/faa-svar/ferie/nye-ferieregler

Bliv medlem