Gå til indhold

Kommentar

Husk os i beskæftigelsesindsatsen

Sommeren går på hæld, og det er snart for alvor tid for, at hverdagen indfinder sig – og tid til, at de nye ministre trækker i arbejdstøjet.

11. september 2019

Artikel
RM_michael-madsenB.jpg

Forfattere: Michael Madsen og forbundskasserer

Foto: Ricky John Molloy

Hos Socialpædagogerne glæder vi os til at få regeringens initiativer udfoldet. Og vi bidrager gerne med forslag og input til, hvordan den socialpædagogiske faglighed kan medvirke til gode løsninger.

Et godt eksempel er den beskæftigelsespolitiske indsats for at få flere af de borgere, som i dag er langt fra arbejdsmarkedet, med på vognen. Det kan være den udsatte unge, borgeren med handicap eller den ikke-vestlige indvandrerkvinde, der på hver sin måde har brug for særlig støtte for at opnå tilknytning til arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har tilkendegivet, at han anser denne indsats for at være et vigtigt beskæftigelsespolitisk pejlemærke. Det glæder os. For det er et vigtigt område, som kræver, at vi er på bolden, selvom det har været på programmet de seneste år.

Vi har allerede gode erfaringer med, at socialpædagoger bidrager til denne særlige beskæftigelsesindsats. Det kan være som fx mentorer – eller via beskæftigelsestilbud for beboere på bosteder. Og det kan sagtens komme endnu flere til gode. Vi står klar med forslag til hvordan. Så hverdagen kan bare komme an.

Bliv medlem