Gå til indhold

Springet

Tid til egenomsorg

Efter 20 år med børneomsorg var det tid til egenomsorg for Signe Welling. Hun kvittede jobbet som familieplejer - og tog på jordomrejse

15. august 2019

Artikel
Springet-1.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Nils Lund Pedersen

Hvorfor valgte du at kvitte jobbet og tage på jordomrejse?
Fordi jeg ikke kunne blive ved med at leve det liv, jeg levede. Jeg har været mor og plejemor i 20 år, og jeg har elsket det. Men jeg var blevet mæt. Med fire behandlingskrævende plejebørn er man på arbejde 24 timer i døgnet. Jeg havde brug for at kunne holde fri. Min mand og jeg har været det bedste arbejdsteam, og han var mit livs kærlighed. Men efterhånden glemte vi at være mand og kone. Vi holdt personalemøder i stedet for at kigge hinanden dybt i øjnene og få kysset grundigt godnat. 

Hvornår traf du beslutningen?
Da jeg sidste sommer sad i bilen på vej hjem fra indkøb til vores sølvbryllupsfest. Symbolsk skiftede vejret pludselig fra blå himmel til regn og rusk. Lige der i bilen mærkede jeg, at jeg ikke kunne mere. Det hele var blevet for meget. Efter festen havde min mand og jeg en seks timer lang samtale om, hvad der skulle ske. Det stod klart, at vi nu skulle noget andet hver især. Og at vi skulle skilles. Et par måneder efter besluttede jeg mig for at realisere min store drøm om at rejse ud i verden. Og så tog jeg til Bali – og har derfra rejst rundt i hele verden i ca. fire måneder.

Hvilke overvejelser gjorde du dig?
Jeg overvejede grundigt, hvordan vi skulle afvikle det hele på en ordentlig måde. Min mand og jeg var enige om beslutningen, og med hjælp fra psykologer fik vi talt os frem til, hvordan vi gjorde. Han er blevet boende og har stadig de to af plejebørnene. De to andre har vi fået sendt godt videre. Jeg har ikke dårlig samvittighed, for jeg ved, at jeg har givet vores plejebørn masser af kærlighed og omsorg og gjort deres liv bedre. Og jeg er stadig en del af deres liv.

Hvad har været det bedste ved dit spring?
Hele mit liv har jeg har levet med struktur, madpakker og børn, der har brug for at blive holdt i hånden. Så det har været så frisættende at vågne op om morgenen og kun have ansvar for mig selv. Jeg har lært mig selv at kende og lært at være alene på min rejse. Det har været en meget givende proces. Og overalt er jeg blevet mødt utrolig hjertevarmt af folk. Det har været noget af det mest berigende, jeg har oplevet. Da jeg kom hjem, smed jeg 125 sække med sko og tøj fra et langt liv med børn til genbrug. Nu bor jeg i en to-værelses lejlighed og har fået nyt job.

Hvad er dit råd til andre i din situation?
Kvit jeres job! Gå ud i verden. Det er så givende at lære om de kulturelle og religiøse forskelle. Vær åben og imødekommende, så er det nemt at komme i tale med folk og blive inviteret hjem. Jeg har da også følt ensomhed – men det er også sundt, når man har været et par og omgivet af børn altid.

CV for Signe Welling, 53 år

2019:  Pædagogisk-psykologisk supervisor for § 81-borgere i Næstved

2018/19: Rejste på egen hånd til bl.a. Indonesien, Thailand, Maldiverne, Komodo-øerne, Tanzania, Dubai og Grækenland

20 år som familieplejer. Har superviseret familieplejere og siddet i Socialpædagogernes Landsudvalg for familieplejere

10 år som socialpædagog i arbejde med bl.a. udadreagerende voksne og mennesker med skizofreni og autisme 

1988: Uddannet fra Skovtofte socialpædagogiske seminarium

Brug for inspiration?

Husk, at hvis du har brug for inspiration til at gå nye veje i dit arbejdsliv, så kan du kontakte Job- og Karriererådgivningen på tlf. 7248 6060

Bliv medlem