Gå til indhold

Plejefamilier

Socialminister vil kulegrave anbringelsesområdet

Socialminister Astrid Krag (S) varsler en bred kulegravning af anbringelsesområdet, hvor der også skal kigges nærmere på plejefamiliernes forhold

30. august 2019

Artikel
socialminister-Astrid-Krag-close-up.jpg
Anbringelsesområdet spiller en nøglerolle i socialminister Astrid Krags tanker om en hurtigere og bedre indsats for børn i udsatte familier.

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Foto: Sofia Busk

Socialminister Astrid Krag vil kulegrave anbringelsesområdet og blandt andet sætte plejefamiliernes forhold under lup.
- Vi skal have undersøgt de vilkår, de arbejder under, og hvilke støttemuligheder, de har. Sådan at plejefamilierne kan få den hjælp de har brug for til de udfordringer og problemer, de står med, inden problemerne vokser sig for store, siger hun i et interview med fagbladet Socialpædagogen.

Formålet med kulegravningen af anbringelsesområdet er også at sætte en stopper for sindrige selskabskonstruktioner på private opholdssteder, hvor store summer trækkes ud til ejeren, samt at se på kvaliteten i tilbuddene generelt. Astrid Krag er blevet inspireret af de oplevelser, hun har haft som nyudnævnt socialminister. Siden udnævnelsen i juni har hun været på besøg hos mange af de mennesker, som hendes politikområde dækker over – blandt andet på herberg og varmestuer.

Hjemløse var anbragt som børn
På besøgene tegnede der sig et mønster, når hun talte med unge hjemløse. De havde stort set alle været anbragt som børn, og mange havde sammenbrudte eller dårligt matchede anbringelser i bagagen. Og de unge hjemløses problemer med at få fodfæste i livet, understreger i hendes øjne behovet for at sætte ind i tide.

- Det handler om en tidlig indsats. Det kræver sundhedsplejersker, der kommer i hjemmet, socialrådgivere uden for høje sagsbunker, der kan handle på indberetninger og bekymringer, og så gode sociale tilbud, der kan hjælpe og understøtte.

Astrid Krag mener, at vi i dag ofte træder til for sent.
- Når de fleste anbringelser sker blandt store børn, er det ikke fordi, de er blevet besværlige teenagere. Deres klasselærer, pædagog eller endda sundhedsplejerske ville i rigtig mange tilfælde kunne have forudset de dårligere chancer for at skabe et godt liv. I dag hjælper vi simpelthen for sent og for fragmenteret.

Er du familieplejer og vil du være del af et fællesskab?

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

Læs om tilbuddene til familieplejere, såsom krisehjælp, pensionsordning og fagligt fællesskab.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

 

Bliv medlem