Gå til indhold

Børn & Unge

Ny forskning i plejefamilier

Det kan være svært at skulle sende sit plejebarn hjem til nogle forældre, der tidligere har udsat barnet for omsorgssvigt – og det kan være svært at sende sit barn hen til nogle plejeforældre, der på en måde udkonkurrerer ens eget forældreskab

16. august 2019

Artikel

Ny ph.d.-afhandling afdækker på baggrund af interviews de ambivalente følelser i samarbejdet mellem plejeforældre og biologiske forældre. Afhandlingen er skrevet af Stine Luckow fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Til Videnskab.dk siger hun, at pleje­forældrene ofte føler sig magtesløse:

’Det forventes af dem, at de kaster alle deres følelser i de her børn. Samtidig oplever plejeforældrene, at de er tvunget til at udsætte plejebørnene for noget, de aldrig ville have udsat deres egne børn for.’

Læs mere i artiklen ’Det gør ondt, når vores søn kalder hende for mor’

Bliv medlem