Gå til indhold

Sofa

Nu er det også mig, der lærer nyt

Kamilla og Mie mødte hinanden på Bo- og aktivitetscenter i Kalundborg, hvor Kamilla var vejleder for praktikanten Mie. Men siden udviklede deres professionelle relationer sig også til et solidt venskab

15. august 2019

Artikel
Sofa.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Ricky John Molloy

Kamilla:
Mit første indtryk af Mie var, at hun var meget modtagelig overfor læring. En studerende, som bare ville det. Hun havde fundet sin rette plads i livet og ville gerne lære rigtig meget. Selv havde jeg lige afsluttet en fuld diplomuddannelse, så jeg havde masser af viden at øse af.

Mie:
Første gang jeg mødte Kamilla, var jeg nok lidt skræmt. Hun er meget dygtig fagligt, så der var noget at leve op til. Hun er en bestemt dame, som tør sige sin mening. Jeg skulle lige finde ud af, at jeg godt kunne matche det. 

Kamilla:
Det giver vildt meget at have praktikanter. De stiller spørgsmål, som udfordrer vores praksis. Og så er de jo vores kommende kolleger. Så vi skal lære dem, hvad socialpædagoger kan, og at vi kan være stolte af vores faglighed.

Nu er det også mig, der lærer nyt fra Mie

Kamilla Gundersen

Mie:
Kamilla vendte op og ned på alt, hvad jeg troede var rigtigt og forkert. Hun lærte mig at stille spørgsmål til meget af den pædagogiske praksis, jeg tidligere har mødt, og sætte fokus på etikken.

Kamilla:
Vi skal turde sætte spørgsmålstegn ved vores praksis. Hvorfor gør vi, som vi gør? Særligt når det handler om borgernes selvbestemmelse. Det er ikke vores opgave at træffe beslutningerne for dem, men at give dem et ægte valg og derpå støtte dem.

Mie:
I mødet med Kamilla har jeg fået en anden selvforståelse, hvor etikken og rettighederne er vigtigst. Hvis jeg står i en faglig situation, skal jeg kunne stå inde for det etisk. Ellers siger jeg fra.

Kamilla:
Mie og jeg deler et drive og en interesse for, hvad der sker i vores samfund og i vores fag. Vi er blevet faglige sparringspartnere og har fået en mere jævnbyrdig relation. Mie giver mig nye input – det kan være en teoretiker, hun er blevet bidt af eller en ny bog, jeg bare må læse.

Mie:
Kamilla er blevet en mentor og en ven. Hun er den første, jeg ringer til, hvis jeg har brug for råd. Jeg blev fx bedt om at undervise på pædagoguddannelsen, og da tog Kamilla fri og sad og lyttede og var der i baghånden, hvis jeg havde brug for hende.

Jeg troede ikke, man kunne lide sin praktikvejleder. Men i dag er vi venner

Mie Høtoft Nielsen

Kamilla Gundersen, 48, socialpædagog på Bo- og aktivitetscenter i Kalundborg – og tidligere praktikvejleder for Mie. Relationen mellem vejleder og praktikant har siden udviklet sig til et venskab.

Mie Høtoft Nielsen, 28 år, socialpædagog – og næsten færdig kandidat i pædagogisk sociologi.
I sin 3. praktik havde hun Kamilla som praktikvejleder. Et møde, der blev definerende for Mies faglige identitet.

SKRIV TIL OS

Har du en særlig relation til en borger, kollega, din leder eller en anden i dit arbejdsliv, som du gerne vil fortælle om?

Så skriv til: nyhedsrum@sl.dk 

Bliv medlem