Gå til indhold

Beskæftigelse

Lille plads med stort hjerte

Bygholm Sø Camping er langt mere end en campingplads. Det er også arbejdsplads for 14 borgere med funktionsnedsættelse, som med socialpædagogisk støtte holder pladsen ren og pæn hen over sommeren

15. august 2019

Artikel
Fotoreportage-1.jpg
For Jens Henrik (tv), Mohammed (i midten) og Bent (th) tæller kammeratskabet højt, når de går på arbejde. ’De er så stolte over at være her og føler et kæmpe ejerskab over pladsen. På mange måder er det jo dem, der får det hele til at løbe rundt i hverdagen. Og som social­pædagoger er vi her reelt mest for at facilitere og støtte, siger socialpædagog Jesper Tengstedt.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Andreas Bank Kirkegaard

Bygholm Sø Camping ejes og drives af Horsens kommune som en del af den beskæftigelsesindsats, kommunen har overfor borgere med særlige behov. På campingpladsen arbejder ca. 14 borgere med funktionsnedsættelse med støtte fra bl.a. socialpædagoger med at holde de grønne områder, vedligeholde bygninger og gøre rent. De fleste af borgerne er førtidspensio­nerede og bor i eget hjem eller på bosteder.

Når campingsæsonen slutter i september, og der er lukket ned for vinteren, rykker borgere og personale videre til skøjtebanen foran rådhuset i Horsens. Her arbejder borgerne med socialpædagogisk støtte med at drive skøjtebane, dvs. leje skøjter ud, sørge for at isen er glat og den slags opgaver.

Bliv medlem