Gå til indhold

STUDERENDE

Klar til studiestart

Velkommen på pædagoguddannelsen. Velkommen til et fællesskab med over 17.000 studerende – og velkommen til, hvad vi mener, er Danmarks vigtigste uddannelse

16. august 2019

Artikel
Aftryk-Klar-til-studiestart.jpg

Forfattere: Ida Thyregod Andersen og forretningsudvalgsmedlem i PLS

Foto: Colourbox

Pædagoguddannelsen er en uddannelse, hvor man kommer på dybt vand, og hvor man bliver udfordret på sine holdninger. Og det er netop en af styrkerne ved uddannelsen, mener vi. Vi tror på, at det er sundt at blive udfordret og at rykke sig som menneske.

Du har sikkert hørt, at vi ikke får en uddannelse, men at vi tager en uddannelse. Men selvom du selv står til ansvar for din uddannelse, kan det være rart at have nogen at støtte sig til og kunne rådgive sig hos. Derfor blev PLS – Pædagogstuderendes Landssammenslutning – oprettet. Vi er både din fagforening og studieorganisation – og dit faglige fællesskab, som følger dig gennem hele din pædagoguddannelse.

I den seneste tid har pædagoguddannelsen og ikke mindst pædagogfaget været i kraftigt søgelys. Der er blevet delt meninger på kryds og tværs, og det samme har vi gjort i PLS. Vi har deltaget aktivt i debatter om alt det gode og dårlige, som vi oplever på pædagoguddannelsen. Og vi opfordrer også dig, til at deltage i debatterne. For om kort tid skal hele pædagoguddannelsen evalueres, og der har vi brug for din stemme og dine oplevelser.

Og kan du ikke vente så længe, så har vi efterhånden på alle uddannelsessteder lokal­afdelinger, som bliver drevet af dine medstuderende. De er også altid klar på at lytte og hjælpe dig.

Held og lykke med de næste tre et halvt år – må du få en fed tid på pædagoguddannelsen.

Bliv medlem