Gå til indhold

Kommentar

Hver 3. pædagog får job som socialpædagog

4.869 er blevet optaget på pædagogstudiet i år. Dermed er pædagoguddannelsen stadig landets største uddannelse. Her uddannes de studerende til et velfærdssamfund, hvor der virkelig er brug for både de pædagogiske og de socialpædagogiske kompetencer

16. august 2019

Artikel
marie-sonneB.jpg

Forfattere: Marie Sonne og forbundsnæstformand

Foto: Ricky John Molloy

Men søgningen falder. Samtidig er der meget mediefokus på, hvor svært det er at skaffe pædagoger til børn i vuggestuer, børnehaver eller på fritidsklubben. Og ja. Det er vigtigt. Men det er altså ligeså vigtigt, at hver tredje pædagoguddannet får job som socialpædagog.

I Danmark lever mere end 280.000 borgere i udsathed, mere end 10.000 børn og unge er anbragt, og man har slet ikke tal på antallet af borgere med støttekrævende handicap. Og behovet for støtte til mere og mere komplekse livssituationer stiger. Derfor er der brug for helt andre faglige kompetencer end dem, det almenpædagogiske område har brug for.

Så hvis landets udsatte skal have den bedst mulige støtte og de mest kompetente indsatser, så skal vi arbejde for en skærpet pædagoguddannelse – og i bedste fald en selvstændig socialpædagogisk uddannelse. Det fortjener både de udsatte og fremtidens socialpædagoger.

’Hvis landets udsatte skal have den bedst mulige støtte og de mest kompetente indsatser, så skal vi arbejde for en skærpet pædagog­uddannelse.’

Marie Sonne, forbundsnæstformand Socialpædagogerne
Bliv medlem