Gå til indhold

udviklingshæmmede

Guide: Ret og råd når kommunen forringer vilkår

Arbejder du med mennesker med udviklingshæmning, så læs her, hvordan du kan hjælpe, hvis kommunen forringer borgerens vilkår med henvisning til kvalitetsstandarder eller lignende

6. august 2019

Artikel
udviklingshæmmet_sølund.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Det har vakt stærk kritik, at Københavns Kommune har indført såkaldte kvalitetsstandarder på handicapområdet, som forringer borgernes vilkår markant. TV2 Lorry har i sidste uge præsenteret flere eksempler på, at udviklingshæmmede borgere bliver flyttet ud af deres botilbud, får forringet deres aktivitetstilbud eller mister mulighed for ledsaget ferie med henvisning til de nye servicestandarder.

Men kommunen kan ikke uden videre ændre borgernes tilbud. Sådanne afgørelser skal nemlig begrundes individuelt med baggrund i borgerens konkrete forhold og behov. Begrundelsen må altså ikke være, at der skal spares.

Landsforeningen LEV har lavet en guide, der beskriver, hvilke regler der gælder på området, og hvad man bør gøre, hvis der lander et brev i borgerens e-boks  om nedskæringer med henvisning til de nye kvalitetsstandarder. Læs mere:

Er du personligt ramt af nedskæringer på handicapområdet? – Se hvad du kan gøre her

Bliv medlem