Gå til indhold

LykkeLiga

Ligaen sætter lykken i spil

På rekordtid er det lykkedes LykkeLiga at skabe et unikt fællesskab for børn med udviklingshandicap. De mødes om håndbold, men det sociale fællesskab er faktisk det vigtigste. Se fotoreportage fra det årlige LykkeCup

4. juli 2019

Artikel
Lykkeliga.jpg

Forfatter: Malene Skov Jensen

Foto: Tao Lytzen

Livsglæde for fuld styrke 
LykkeLiga er et landsdækkende håndboldprojekt for børn med udviklingshandicap. Håndboldspilleren Rikke Nielsen tog initiativ til den særlige liga, efter hun selv fik en datter med Downs syndrom. Hun skulle også have mulighed for at gå til håndbold ligesom alle andre børn. LykkeLiga blev skabt for, at børn med et udviklingshandicap også kan blive topscorer og opleve det positive fællesskab ved holdsport.  

Projektet begyndte i Aalborg i 2017 og har siden spredt sig til alle ender af Danmark – fra Bornholm i øst til Færøerne i vest og Grønland i nord. I dag er der 650 aktive spillere fordelt på 49 hold. De mange lykkebørn, deres forældre og trænere mødes hvert år til LykkeCup. Socialpædagogerne er ligasponsor for LykkeLiga. 

Bliv medlem