Gå til indhold

Det jeg ser

Gav borgeren en skøn ferie

Ninett Aarøe og Casper Sejten er hhv. ergoterapeut og socialpædagog på Tårnhuset, der er et fynsk botilbud for voksne mennesker med autisme

4. juli 2019

Artikel
Bagsiden.jpg

Ninett Aarøe om Casper Sejten: 
Casper går efter at opfylde borgernes behov – ikke sine egne. Vi har lige været på to dages sommerhus­ferie sammen med en borger, der ikke har noget verbalt sprog, og Casper var rigtig god til at finde ud af, hvad der skulle til for at gøre netop ham glad.

Fx havde Casper planlagt, at vi skulle sejle frem og tilbage med færgen til Als, fordi han ved, at borgeren er vild med vand og både. Men vi skulle ikke fra borde på Als, fordi det ville give for mange stimuli. Samtidig med de nye oplevelser sørgede Casper hele tiden for at skabe genkendelighed, selv om vi var et nyt sted.

Vi gennemførte morgenrutinen, helt som vi plejer at gøre på bostedet: Samme shampoo, samme håndklæder og samme rækkefølge, så vi fx vaskede håret før kroppen. Det gjorde borgeren tryg og rolig, og på den måde lykkedes det at opretholde en hensigtsmæssig adfærd for borgeren. På trods af nye omgivelser. 

Skriv til os

Ser du noget særligt hos en kollega?
Send en mail til: nyhedsrum@sl.dk 

Bliv medlem