Gå til indhold

Sofa

Du har altid de helt rigtige spørgsmål

Christina Hansen og Marie Martekilde løfter den faglige opgave sammen.

4. juli 2019

Artikel
Sofa.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Sofia Busk Hansen

Christina 
Vi to har et fælles etisk kodeks, som vi sætter i højsædet – og som danner en gennemgående linje i hverdagen. Det er vigtigt i så lille en enhed. Det sikrer troværdighed og kontinuitet for beboerne. Hvis jeg fx har lovet en borger, at vi lægger tøj frem om aftenen, så ved jeg, at du også gør det, når du er på arbejde. 

Marie 
På nogle punkter er vi mega ens. Vi kan godt lide at have styr på tingene. Samtidig har vi forskellige kompetencer, som supplerer hinanden godt. Du er fx rigtig god til at formulere dig skriftligt, så fagligheden højnes. Det læner jeg mig meget op ad.  

Du har altid de helt rigtige spørgsmål i samtaler 

Christina Hansen, socialpædagog

Christina 
Du er til gengæld god til det mundtlige, som fx at ringe op og stille klare krav til dem, vi skal tale med. Det er rigtig godt at have en kollega, som supplerer det, man selv har svært ved.   

Marie 
Men vi kan også være uenige – og det er tilladt at sige højt. Vi skal kunne være uenige og ærlige. Det er man nødt til i et tæt parløb.  

Christina 
Du har en vildt god evne til at få øje på ’låste’ formuleringer. Siger man fx om en beboer, at ’han snyder’ – eller siger man, at ’han har en rigtig god evne til at komme omkring noget, han har brug for at komme uden om’. Der ligger en helt anden tilgang til mennesket i det sidste.  

Du har den viden om beboerne og huset, der gør, at vi kan løfte den faglige opgave sammen 

Marie Martekilde, socialpædagog

Marie 
Når man bruger sig selv i arbejdet, risikerer man, at det bliver ens personlige holdninger, der skinner igennem. Vi bruger hinanden meget til at sikre, at den faglige tilgang er linjen i vores arbejde. 

Christina 
Uden input fra en kollega, kan man ryge ned ad et skævt spor, uden at man lægger mærke til det.  

Marie 
Vi drøfter pædagogiske situationer omkring borgerne med hinanden og får sat ord på, hvad det er, vi gør i situationen. Det kan fx være: Hvor meget kan man kræve af en ung beboer – hvor mange gange skal man banke på døren? Må man godt sove dagen væk? Så bliver vores private holdninger udfordret, og vi får en snak baseret på faglighed. 

Christina Hansen er 32, socialpædagog og bostøtte. Sammen med Marie Martekilde de eneste fuldtidsansatte på Bofællesskabet Højmose Vænge i Hørsholm Kommune med plads til fire beboere. 

Marie Martekilde er 37, socialpædagog i Bofællesskabet Højmose Vænge – et bofællesskab for unge velfungerende udviklingshæmmede unge, som på sigt er på vej ud i egen bolig

Skriv til os

Har du en særlig relation til en borger, kollega, din leder eller en anden i dit arbejdsliv, som du gerne vil fortælle om?

Så skriv til: nyhedsrum@sl.dk 

Bliv medlem