Gå til indhold

I andre medier

Katastrofe at spare på plejefamilier

Socialpædagogernes kredsformand på Bornholm, Bitten Sohn Thomsen, taler plejefamiliernes sag i forbindelse med et spareforslag

3. juni 2019

Artikel

29. maj 2019 fortalte DR P4 på Bornholm om et spareforslag, der vil medføre, at en gruppe anbragte unge skal flytte væk fra plejefamilier og opholdssteder og i stedet flytte på eget værelse med en kontaktperson. Formålet er at spare tre mio. kroner, men det vil være en katastrofe at gennemføre den plan, mener kredsformanden for Socialpædagogerne Bornholm.
Til DR P4 sagde hun:

– Jeg tænker, at det ikke er gangbart. Jeg tænker ikke, at man kan spare de tre mio. kroner. De er jo anbragt af en grund, og det vi ser i forhold til nogle af de andre kommuner, hvor de har forsøgt det samme er jo, at de bliver dyrere i den sidste ende, så vi hjælper dem jo ikke. Det kan være, at man kan spare tre mio. kroner her på budgettet, men på den lange bane taber vi de udsatte.

Bliv medlem