Gå til indhold

Familieplejere

Ny minister for plejebørn

Astrid Krag er ny social- og indenrigsminister - og dermed også minister for plejefamilierne. 'Jeg glæder mig meget til at møde hende og drøfte plejefamiliernes særlige udfordringer med hende,' siger forbundsnæstformand Verne Pedersen

28. juni 2019

Artikel
astrid-krag-beskaaret.jpg

Forfatter: Maria Rørbæk

Den nye social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har modtaget en buket blomster og en lykønsning fra Socialpædagogerne med ønsket om et godt samarbejde.
- Det er vigtigt, at vi har et godt forhold til politikerne – og ikke mindst socialministeren – og jeg glæder mig meget til at møde hende og drøfte plejefamiliernes særlige udfordringer med hende, siger forbundsnæstformand Verne Pedersen.
Hun har flere gange mødt den nu forhenværende socialminister Mai Mercado (K), hvor målet bl. a. har været at gøre hende klogere på forholdene for anbragte børn.
- Når det gælder plejefamilierne, er et af mine meget vigtigt budskaber, at vi er nødt til at sikre høj kvalitet og skabe gode, stabile rammer omkring familieplejerne, hvis vi vil have gode, stabile rammer omkring plejebørnene. Og at plejefamilierne skal bakkes op med fx den nødvendige supervision og anden faglige støtte, siger hun.

Møde med Mette Frederiksen
Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, taler også plejefamiliernes sag, når han mødes med politikere. Fx mødtes han i foråret med Mette Frederiksen (S), der jo nu har overtaget nøglerne til statsministeriet. Her fortalte han bl.a. om problemerne med den såkaldte omvendte resultatløn, der betyder, at man kan blive skåret i vederlag, når man som plejefamilie gør sit arbejde rigtig godt, så plejebarnet får det bedre. 
- Nu har vi jo heldigvis taget et første stort skridt væk fra den omvendte resultatløn, idet Kommunernes Landsforening, KL, anbefaler en gennemsnitsmodel, hvor man laver en længerevarende aftale. Det betyder på ingen måde, at vi kan hvile på laurbærerne, men det giver energi, fordi vi kan se, at det nytter at kæmpe for bedre vilkår til plejefamilierne, siger Verne Pedersen.

Bliv medlem