Gå til indhold

LykkeLiga

Lykke for fuld styrke

Festen var større end nogensinde, da Danmarks lykkeligste håndboldspillere – 500 børn med udviklingshandicap – mødtes til LykkeCup i Gigantium i Aalborg lørdag den 8. juni

11. juni 2019

Artikel
DSC_1505-web.jpg

Forfatter: Malene Skov Jensen

Foto: Tao Lytzen

I en regn af konfetti, disco-lys og taktfaste klapsalver marcherede det ene glade håndboldhold efter det andet ind i den store hal i Gigantium i Aalborg for at skyde årets største håndboldfest i gang. Kanonkidz, De glade unger, Speciel Kidz, Indsatsstyrkerne, Nyborg Superkidz og mange flere var mødt op fra hele landet for at feste og spille håndbold sammen til LykkeLigas store cup for børn med udviklingshandicap.

– Jeg har lige stået og tørret tårerne væk, for hvor er det bare fantastisk, at vi er næsten 500 lykkebørn samlet i dag. Jeg vil ønske jer alle en kæmpe god håndboldfest, lød det som velkomst fra Rikke Nielsen, ophavskvinde til LykkeLiga og tidligere landsholdsspiller.

Herefter var der minikoncert med sangeren Wafande og opvarmning med håndboldspiller og LykkeLiga ambassadør Kristina ’Mulle’ Kristiansen, inden de mange spændende håndboldkampe gik i gang.

Dobbelt lykke
Rikke Nielsen tog initiativ til håndboldprojektet, efter hun selv fik en datter med Downs syndrom. For datteren skulle have mulighed for at gå til håndbold ligesom alle andre børn. Rikke Nielsen skabte LykkeLiga, så børn med et udviklingshandicap også kunne blive topscorere og opleve det positive fællesskab ved holdsport.

På bare to år er LykkeLiga vokset eksplosivt, og i dag er der 650 aktive spillere fordelt på 49 klubber. Alene siden sidste år er deltagerantallet i LykkeCup næsten blevet fordoblet.

En del af fællesskabet
Et af de deltagende hold kommer fra Bornholm og kalder sig GranitKidz. De 16 spillere er rejst til Aalborg sammen med deres forældre og trænere, hvoraf tre af trænerne er socialpædagoger. Det gælder bl.a. Annette Andersen, der til daglig er socialpædagog i et arbejdsprøvningstilbud i Bornholms Regionskommune.

– Når jeg er sammen med GranitKidz er jeg først og fremmest håndboldtræner. Men det er klart, at jeg også bruger min socialpædagogiske uddannelse her, siger Annette Andersen.

Både hun er hendes egne børn har altid selv været aktive sportsudøvere:

– Jeg ved, hvor vigtigt det er at være en del af det fællesskab, som er i en forening. Selvfølgelig skal børn med udviklingshandicap have mulighed for at opleve det også, og det vil jeg gerne være med til at give dem, siger Annette Andersen, der træner med GranitKidz en gang om ugen.

Socialpædagogerne sponsor
Der var ikke kun socialpædagoger blandt trænerne til LykkeCup. Mange socialpædagoger havde også valgt at bruge dagen som frivillige ved stævnet.

Socialpædagogernes Landsforbund er ligasponsor for LykkeLiga, og derfor var formand Benny Andersen også mødt op for at give en hånd med. I et hjørne af Gigantium havde han travlt med at dele sponsor-træningsdragter ud til alle de deltagende hold.

– Alle har brug for at være en del af noget, og LykkeLiga tilbyder et unikt fællesskab til børn med udviklingshandicap. Derfor er vi stolte af, at vi er ligasponsor for LykkeLiga, lød det fra Benny Andersen.

Kort om LykkeLiga

LykkeLiga er et landsdækkende håndboldprojekt for børn med udviklingshandicap.

Idékvinden bag projektet er tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen.

Projektet begyndte i Aalborg i 2017 og har siden spredt sig til alle ender af Danmark – fra Bornholm i øst til Færøerne i vest og Grønland i nord.

I dag er der 650 aktive spillere fordelt på 49 hold.

 

Bliv medlem