Gå til indhold

Sofa

Jeg har sikkert været pisseirriterende

Martin og Marianne føler sig som bedre socialpædagoger, fordi de har hinanden som kolleger

13. juni 2019

Artikel
Sofa_1128x600.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Thomas Priskorn

Martin
Første gang jeg mødte dig, var det lidt som at møde et spejlbillede. En, der er lige så tosset. Jeg har sikkert været pisseirriterende, men du tænker lige som mig selv. Lige meget hvor sort det ser ud, ser vi lyst på det. Vi ved ikke, hvad morgendagen bringer, hverken for os selv eller for borgerne – så kys det satans liv! For os er arbejdet ligeså meget en livsstil. Når jeg går hjem i dag, så har jeg gjort nogen glad.

Marianne
Den tankegang har vi til fælles. Vi skal bare fejre livet og dagen i dag. Give borgerne et smil på læben. Jeg gør, hvad jeg kan for at stråle, når jeg møder om morgenen. Være glad og nærværende og give borgerne dét blik: Det bliver godt i dag! Den energi bygger vi op sammen. Når jeg sætter noget spontant i gang, så ved jeg, at Martin er med på den og griber den.

Martin
Vi forsøger at få livsglæde, varme og håb ind i en tung verden. Forsøger altid at vende situationen til noget positivt og ser muligheder frem for begrænsninger. Og her spiller vi ping pong. Bakker hinanden op. Forleden var vi ’alene hjemme’. Ledelsen var her ikke, så lavede vi lynhurtigt fællesrummet om til en hockeybane og begyndte at spille hockey med borgerne. Efterhånden kom de alle sammen til, og vi havde det skide skægt. Vi sigter efter månen. Nogle gange rammer vi ved siden af, men så er vi en af stjernerne.

Marianne
Siden du er kommet til, er jeg kommet i flow. Vi har jo alle vores egne problemer på hjemmefronten. Nogle gange kan energien i personalestuen godt være så tung, at jeg er nødt til at forlade rummet. Men så kommer Martin ind ad døren med sin læderjakke og store smil og spiller musik på telefonen. Det giver mig et kæmpe boost. Han er min vitaminpille.

Siden du er kommet til, er jeg kommet i flow

Marianne Fog

Martin
Ingen er uundværlige. Man sår nogle frø, og man kan inspirere andre. Hvis nogen går med en indre ildsjæl, så får man andre til at flamme – og så fødes en ny ildsjæl.

Marianne Fog...

... er socialpædagog på Bo-, rehabiliterings og aktivitetstilbuddet Tagdækkervej i Hammel. Et tilbud til voksne og unge med erhvervet hjerneskade. Hun har været ansat i 12 år og bruger musik og sang meget i det socialpædagogiske arbejde.

Martin Knudsen...

...er socialpædagog på Bo-, rehabiliterings- og aktivitetstilbuddet, Tagdækkervej i Hammel. Martin har haft Marianne som vejleder, da han var studerende i praktik. Siden er han blevet hendes kollega. Trods aldersforskellen på 15 år har de to fundet en unik medspiller i hinanden.

Jeg har sikkert været pisseirriterende, men du tænker lige som mig selv

Martin Knudsen

Marianne
Udover at være kolleger er vi også gode venner. Martin lokkede mig med ud at spille paintball forleden. Vi er også venner med flere andre kolleger, men forskellen på os to og de andre er, at vi sætter ord på, hvorfor det er skide fedt at arbejde med dig.

Martin
Men du har ikke snakket så meget om mine muskler …

Har du en særlig relation til en borger, kollega,
din leder eller en anden i dit arbejdsliv, som du
gerne vil fortælle om, så skriv til: nyhedsrum@sl.dk

Bliv medlem