Gå til indhold

Psykiatri

Her smiler væggene til dig

Træd ind i en verden af kunst, farver, lys og luft – og få det lidt bedre. På Aarhus Universitetshospital Psykiatrien i Skejby giver de nye fysiske rammer færre konflikter, færre bæltefikseringer – og større trivsel hos patienter og personale

17. juni 2019

Artikel
Psykiatrien0918_1128x600px.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Andreas Bank Kirkegaard, Jesper Voldgaard

6 kilometer – og en verden til forskel
Hvordan designer man rammer, der giver psykisk syge de bedste muligheder for at blive raske? Det var udfordringen, da psykiatrien i Risskov for et halvt år siden pakkede flyttekasserne og rykkede 6 km nordpå til Aarhus Universitetshospital Psykiatrien i Skejby.

I dag er psykiatrien samlet på 50.000 nybyggede kvadratmeter – med lys, luft, plads og masser af farver som den røde tråd. Gangene er bredere, patientstuerne større – og alle stuer vender ud mod natur og er designet, så der kommer mest muligt lys ind.

At de fysiske rammer er udformet med patienten i centrum kan allerede mærkes ved, at der er sket et fald i antallet af registreringer af vold, trusler og chikane.

Bliv medlem