Gå til indhold

Landskonference

Dialog om fremtidens fagforening

Socialpædagogerne vil være den bedst mulige fagforening for plejefamilierne. På landskonferencen gik forbundsnæstformand Verne Pedersen i dialog med Janne Bernbom (billedet) og andre familieplejere om, hvad der skal til for at nå målet

3. juni 2019

Artikel
Janne Bernbom, fotograf Maria Rørbæk.jpg

Forfatter: Maria Rørbæk

Hvad har Socialpædagogerne af tilbud, aktiviteter og hjælp i dag, som vi skal blive ved med at have i fremtiden?
Og hvad mangler vi på hylderne for at blive den bedste fagforening for jer?

De to spørgsmål var til debat under familieplejernes landskonference i slutningen af maj, og der kom mange forskellige bud. Lige fra forslaget om at uddanne garvede familieplejere til at være en form for tillidsrepræsentanter, som andre familieplejere kan få hjælp af – til forslaget om at skabe synlighed ved hjælp af fx regnslag og t-shirts med slogans som: ’Jeg er en stolt familieplejer hos Socialpædagogerne.’

Effekten af det sidste blev demonstreret, da to familieplejere fra Socialpædagogerne Midt og Vestjylland pludselig rejste sig op og smed det yderste lag tøj, så de stod i flotte sorte t-shirts med slogan.
- Som fagforening må vi ofte ikke dele foldere ud på kurser og lignende. Men hvis det står på ryggen, kan de da ikke sige, at vi skal tage tøjet af, lød argumentet.

Bedre erfaringsudveksling
Andre forslag handlede om, at Socialpædagogerne skal spille en mere aktiv bisidder-rolle – også i børnesager – bedre erfaringsudveksling om fx muligheder for skattefradrag, flere lokale nyhedsbreve og mentorordninger. Der var også lidt diskussion af, om der er brug for en ny pjece, der tydeligt beskriver, hvad man som familieplejer kan få hos Socialpædagogerne, eller om det tværtimod er gammeldags og skidt for klimaet, så der i stedet bør kommunikeres på web og instagram.

Janne Bernbom fra Bornholm er ikke i tvivl om, hvad der står øverst på hendes ønskeliste: Pension – inklusiv en sundhedsforsikring, så man fx kan komme til fysioterapeut, hvis man får en forstrækning.
- Men pensionen skal komme oven i vores løn. Hvis vi får pension og tilsvarende mindre i løn/vederlag, siger jeg nej tak, for det kan slet ikke løbe rundt, hvis vi skal til at gå ned i løn, siger hun.

Høj af konferencen
Janne Bernbom tøver heller ikke, når hun skal sige, hvad hun er allergladest for blandt Socialpædagogernes nuværende tilbud.
- Landskonferencen. Uden tvivl. Jeg er stadig helt høj over at have været med. Både på grund af de gode oplæg og fordi, jeg havde så mange gode samtaler med kollegaer i pauserne, siger hun.

På konferencen takkede Socialpædagogernes forbundsnæstformand, Verne Pedersen, for de mange input, som nu skal diskuteres i landsudvalget for familieplejere. Med et lille smil sluttede hun af med at sige:  
- Vi tænker os godt om, men jeg kan allerede nu godt love jer en ting: I får ikke alt det, I har ønsket. Men vi arbejder videre med det.

For at kunne yde den bedst mulige service vil Socialpædagogerne også give de familieplejemedlemmer, der ikke deltog på konferencen, mulighed for at komme med input. Det kommer til at ske med en spørgeskemaundersøgelse.

Bliv medlem