Gå til indhold

Statistik

Plejefamilier fylder i Folketinget

Siden sidste folketingsvalg er plejefamilier blevet nævnt 372 gange fra Folketingets talerstol. Læs hvem, der har sagt hvad. Og hvem, der har omtalt faggruppen flest gange.

29. maj 2019

Artikel
Christiansborg_CB_1128x600.jpg

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Colourbox

Dansk Folkepartis Karina Adsbøl er den folketingspolitiker, der flest gange har nævnt ordet ’plejefamilie’ fra Folketingets talerstol. Det viser en optælling, som man kan lave ved hjælp af en database på dr.dk.
I alt nævnte Karina Adsbøl plejefamilier 88 gange. På andenpladsen kommer Karen Ellemann (V), der nævnte plejefamilier 57 gange, og på tredjepladsen ligger Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der brugte ordet 37 gange.
I alt blev ’plejefamilie’ nævnt 372 gange fra Folketingets talerstol i perioden fra juli 2015 til maj 2019, der stort set svarer til perioden fra sidste folketingsvalg, der blev afholdt midt i juni 2015.
Dermed er plejefamilier en af de faggrupper, der har fået relativt megen omtale fra Folketingets talerstol. DR har selv undersøgt, hvor meget 90 almindelige faggrupper omtales, og her ligger ’tandlæge’ på en 13. plads med i alt 352 omtaler – altså lidt under ’plejefamilie’.
Læger er den faggruppe, der omtales mest, idet ordet læge i alt blev nævnt 5.251 gange fra talerstolen.
På DRs hjemmeside kan du selv søge på ordet ’plejefamilie’ og se, hvad de forskellige folketingspolitikere har sagt.

Her er de folketingspolitikere, der har sagt 'plejefamilie' flest gange.

Bliv medlem