Gå til indhold

Folketingsvalg

Er du også socialpædagog i stemmeboksen?

Tager du din socialpædagogiske identitet med i stemmeboksen? Eller er det noget helt andet, der bestemmer, hvor du sætter dit kryds? Læs hvad fire medlemmer af Socialpædagogerne svarer - og tag selv del i debatten på Facebook

20. maj 2019

Artikel

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Michael Drost-Hansen

Kamilla Gundersen: Jeg vil både sikre udsatte og lønmodtagere

Mit arbejde som socialpædagog får stor betydning for mit kryds. Jeg vil både stemme på et parti, der fx vil forbedre det psykiske arbejdsmiljø, sikre værdig tilbagetrækning og gennemføre en dagpengereform. Men også et parti, der vil skabe bedre vilkår for udsatte mennesker, som jeg er kommet tæt på gennem mit arbejde både nu, hvor jeg arbejder med psykisk syge og udviklingshæmmede på Bo og Aktivitet i Kalundborg og tidligere, hvor jeg bl.a. har arbejdet med misbrugere. De sidste 30 pct. handler bl.a. om klima, miljø og en respektfyldt og ordentlig tone. På den baggrund synes jeg ikke, det er svært at vælge parti: Jeg stemmer på SF. 

Christian Freund: Jeg stiller spørgsmål om psykiatri

’Hvad er dit syn på psykiatri?’ er for mig det vigtigste spørgsmål til en folketingskandidat. Jeg arbejder selv som socialpsykiatrisk medarbejder i Aabenraa Kommune og stemmer med henblik på at få forbedret forholdene i psykiatrien. Både så vi undgår besparelser - og så psykisk syge ikke bliver udskrevet før, de er færdigbehandlet. Gør de det, har vi nemlig rigtig svært ved at løse vores opgave i socialpsykiatrien. Her i valgkampen vil jeg benytte hver en chance til at stille spørgsmålet til politikerne. Selv vil jeg stemme personligt på en socialdemokrat, Theis Kylling Hommeltoft. Jeg har tillid til ham. Han virker lyttende og har sagt, at han vil have fokus på psykiatrien. 

Kristine Folkjær Leed: Min stemme går til målgruppen

Som misbrugsbehandler og socialpædagog i dobbeltdiagnoseteamet i Roskilde Kommune arbejder jeg med udsatte borgere i og med misbrug og svær psykisk sygdom. Her ser jeg med egne øjne de negative konsekvenser af folketingsbeslutninger som fx indførelsen af kontanthjælpsloftet. Det belaster voldsomt, når mennesker med forskellige sociale problemer nu også skal have økonomiske problemer. Den indsigt bliver altafgørende for mit valg. Jeg er sikker på, at jeg stemmer personligt på en fra rød blok - en, der vil tage hånd om de mest udsatte og marginaliserede. Min stemme går altså primært til den målgruppe, jeg arbejder med. Vi andre skal nok få hyppet vores egne kartofler.

Lone P. Rasmussen: Jobbet vægter halvdelen af min stemme

Jeg er socialpædagog i Bo-Vejle, hvor jeg arbejder med voksne udviklingshæmmede. Mit arbejde har stor betydning, når jeg sætter mit kryds, for jeg vil gerne stemme på en, der også har øje for udviklingshæmmedes behov. En, der anerkender, at udviklingshæmmede skal have et godt og værdigt liv med den nødvendige støtte. Og som samtidig vil skabe gode vilkår for de mennesker, der arbejder med udviklingshæmmede. Arbejdet vægter den ene halvdel af min stemme. Den anden halvdel handler bl.a. om miljøet, gode vilkår for børn og ældre og muligheden for at stemme på en kvinde. Jeg synes nemlig, at det er vigtigt, at der kommer stort set lige mange mænd og kvinder i Folketinget. Denne gang bliver valget let for mig, for min veninde gennem 47 år stiller op: Socialdemokraten Birgitte Vind fra Vejle. Jeg har kendt hende helt fra 1. klasse, og vi deler menneskesyn.

Hvad mener du selv? Find debatten i Facebook-gruppen socialpædagog til socialpædagog 

Bliv medlem