Gå til indhold

Kommentar

Det vigtige kryds

Lige om lidt skal vi sætte et kryds. Vi skal vælge, hvilket parti og hvilket menneske, vi synes, der skal ind på Christiansborg og arbejde for de sager, vi hver især synes er vigtige

20. maj 2019

Artikel

Forfattere: Benny Andersen og forbundsformand

Det er en stor opgave. Både for os, der skal ind bag tæppet og markere – men også for dem, som vi vælger. For det er en enorm tillid, der skal forvaltes, når man pludselig som politiker skal forsøge at omsætte valgparolerne til politik og til noget, der rent faktisk kan gøre en forskel i andre menneskers liv. Derfor er krydset og valget vigtigt.

Jeg ved, at når jeg står derinde med blyanten i hånden, så vil jeg stemme socialpolitisk. Jeg vil sætte krydset dér, hvor der er fokus på at ville skabe en socialpolitik målrettet de mennesker, der har allermest brug for det. En socialpolitik for alle dem, Socialpædagogerne arbejder for. Dem, der ikke selv arrangerer demonstrationer, når de bliver hjemtaget fra botilbud. Dem, der bliver bæltefikseret i mange måneder. Dem, der bliver anbragt i tilbud, hvor der ikke er relevant faglighed – og dem, der oplever, at de blot er parkeret på et tilbud.

Jeg ved, at når jeg står derinde med blyanten i hånden, så vil jeg stemme socialpolitisk

Benny Andersen, forbundsformand

Gennem valgkampen har Socialpædagogerne gentaget budskabet om, at velfærd altså ikke kun er børn i vuggestuen, elever i folkeskolen og ældre på plejehjemmet. Det er i høj grad også Mette med multihandicap, som også har brug for den velfærd, der kan sikre hende, at hun mindst én gang om dagen kommer ud og får luft. Hun har brug for en hel særlig prioritering, hvis vi som samfund skal give hende muligheder her i livet.

Det er også vigtigt for mig, at min stemme går til nogle, der har fokus på arbejdsmiljø. For når I støtter og passer godt på andre, hvem skal så passe på jer? Vi kan simpelthen ikke være bekendt, at mennesker bliver syge og ødelagte af at gå på arbejde. Jeg ser meget gerne, at der bliver strammet op på arbejdsmiljøet – og at der kommer langt mere fokus på at forebygge alt det, der gør folk syge på jobbet.

Alvorens time er snart inde, og vi skal alle i gang med at mærke efter, hvor på partilisterne vores hjerte banker. Men uanset hvem af politikerne, der kommer i regering efter valget, så er Socialpædagogerne parate til at samarbejde og dele ud af alle de historier, I så ærligt og engageret har delt med os.

Bliv medlem