Gå til indhold

Faglig kommentar

Tag ansvar for socialpolitikken

Jeres engagement, åbne brev og invitation til politikerne har åbenlyst virket, og jeg er virkelig #stoltforbundsformand

30. april 2019

Artikel
RM_benny-andersenB.jpg

Forfattere: Benny Andersen og forbundsformand

Når I læser dette, er der muligvis udskrevet valg. Det er jo ikke den store hemmelighed, at det har været undervejs – og det er heller ikke den store hemmelighed, at Socialpædagogerne synes, at det er tid til, at politikerne tager ansvar for socialområdet.

Helt firkantet forklaret så ønsker vi os, at politikerne begynder med at skabe en visionær og langsigtet socialpolitik. En socialpolitik, hvor der er vilje til at tænke langt, og hvor der er mod til at investere de nødvendige ressourcer. Vi ser flere og flere mennesker med behov for en socialpædagogisk indsats, og vi ser et behov for at udvikle – og ikke afvikle socialpolitikken.

Og vi ved jo, at de mennesker, vi arbejder for, ikke er dem, der råber højest og får arrangeret demonstrationer eller debatarrangementer med politikere. Det er ikke dem, der skriver indignerede Facebook-opslag om konsekvenser ved nedskæringer eller ringer til en journalist og gør opmærksom på et problem.

Men det kan vi gøre. Vi kan stå sammen og tydeligt gøre opmærksomme på stenene i skoen. Og endnu vigtigere: Vi kan vise, at vi er stolte socialpædagoger, som faktisk gør en forskel i menneskers liv, når vi får muligheden for det. Derfor har vi som en del af kampagnen socialpolitik.nu inviteret alle de politikere, der har lyst, ud i virkeligheden, hvor I kan vise dem hverdagens socialpolitik. Vise dem, når fx socialpædagoger skaber forandringer i menneskers liv ved at bruge velfærdsteknologi.

Den mulighed fik innovationsminister Sophie Løhde, som tog imod jeres invitation og var på arbejdspladsbesøg hos bofællesskabet Lykke Marie i Nordsjælland. Da hun gik derfra, sagde hun: ’Jeg har kæmpestor respekt for mennesker, der arbejder som socialpædagoger. Jeg går glad herfra, for jeg har set, hvilke forskel i hverdagen, som socialpædagoger gør.

Sådan! Jeres engagement, åbne brev og invitation til politikerne har åbenlyst virket, og jeg er virkelig #stoltforbundsformand. Og uanset hvilke politikere, der bliver valgt ind, så har I gjort jeres for at demonstrere, hvilken forskel socialpædagoger gør.

Læs mere på socialpolitik.nu

Bliv medlem