Gå til indhold

Pension

Flere medlemmer får mere ud af pensionen

PKA ruller fra starten af april aldersopsparing ud til sine medlemmer, som dermed kan se frem til at få mere ud af pensionen

30. april 2019

Artikel
Money.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

En stor del af PKA’s medlemmer kan nu se frem til at få lidt mere ud af deres pension, når de trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Fra april bliver aldersopsparing nemlig automatisk en del af de indbetalende medlemmers pensionsløsning - og det giver langt de fleste medlemmer en økonomisk gevinst.

– Vi vurderer, at der vil være en økonomisk gevinst at hente for helt op til 90 pct. af vores medlemmer. Derfor har vi valgt, at ordningen bliver slået til for næsten alle indbetalende medlemmer, så vi er sikre på, at de ikke risikerer at gå glip af muligheden, siger medlemschef i PKA Britt Brandum.

Reglerne for aldersopsparing blev ændret med en ny pensionsreform i 2017, der betyder, at man nu kan indbetale væsentligt mere til aldersopsparing i de sidste år, før man går på pension, hvor modregningsproblemet ofte er størst. Man får ikke fradrag for sin indbetaling til aldersopsparing. Til gengæld er pensionen skattefri, når de bliver udbetalt og påvirker ikke de offentlige ydelser som fx folkepensionens tillæg.


Tjek din pension
Som medlem bliver man direkte orienteret om ændringen via e-boks, fortæller Britt Brandum.

– Du behøver ikke at foretage dig noget, før du hører fra os om ændringen i din ordning. Herefter har du så mulighed for selv at tage et tjek af, hvad aldersopsparingen betyder for din pension, og hvordan du bør forholde dig.

Hvad det helt konkret betyder for det enkelte medlems pension varierer fra medlem til medlem. Men beregninger fra PKA viser, at et 25-årigt medlem, der indbetaler til aldersopsparing hele livet, vil få en indtægt som pensionist, der årligt er ca. 14.400 kr. større før skat, end hvis medlemmet ikke benyttede sig af muligheden .

Bliv medlem