Gå til indhold

KOMMENTAR

Handicap er kernevelfærd

Det er desværre især de mest udsatte mennesker inden for handicapområdet, som alt for ofte bliver glemt i den politiske debat. Det til trods for, at de er nogle af dem, der har allermest brug for kernevelfærd

21. februar 2019

Artikel

Forfattere: Marie Sonne og forbundsnæstformand

Indrømmet. Det er ikke et nyt budskab, at Socialpædagogerne mener, at handicapområdet er lige så vigtig en del af dansk kernevelfærd som sundheds-, skole- og ældreområderne. Vi har sagt det mange gange, og vi bliver ved med at gentage det. For det er vigtigt. Og det betyder meget i en periode, hvor der snart vil blive afholdt valg i Danmark.

Da der for lidt over to år siden blev afholdt kommunalvalg, valgte vi at spørge 1.775 kommunalvalgskandidater, om de var enige i, at handicapområdet er kernevelfærd. Og det svarede 88 pct. af dem, at de var enige i. Den bevidsthed om, at handicapområdet er vigtigt, håber jeg også findes hos kandidaterne til det kommende folketingsvalg. For der er hårdt brug for det.

Vi har de seneste ti år oplevet så rigeligt, at der er blevet økonomisk strammet ind på netop dette område. Samtidig oplever vi, at handicapområdet ikke typisk er det, man taler mest om i valgkampe, fordi politikerne tænker rationelt – nogle vil sige kynisk – over, hvor de kan skaffe mange stemmer. Og der er bare mange flere vælgere inden for ældre- og børne- og ungeområdet.

Det er desværre især de mest udsatte mennesker inden for handicapområdet, som alt for ofte bliver glemt i den politiske debat. Det til trods for, at de er nogle af dem, der har allermest brug for kernevelfærd. Men det er svært at få en politisk opmærksomhed på det her område, fordi mennesker med handicap ofte glemmes i den politiske debat eller bliver fremstillet som en belastende borgergruppe. Og det er vi på vagt over for.

Derfor kan I godt allerede nu forberede jer på gentagelser. For jeg vil overfor politikere - og kommende politikere – gentage: Handicapområdet er lige så vigtig en del af dansk kernevelfærd som sundheds-, skole- og ældreområderne. Handicap er kernevelfærd.

Bliv medlem