Gå til indhold

Kommentar

Seniorer i job

Måske I husker Arne? Altså ham fra Social­demokraternes kampagne. Bryggeriarbejderen, som gerne vil have en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

3. december 2019

Artikel
RM_michael-madsenB.jpg

Forfattere: Michael Madsen og forbundskasserer

Foto: Ricky John Molloy

Han er slidt ned. Han vil ærligt talt ikke blive hjulpet af de 20 anbefalinger fra ’Seniortænketanken for et længere & godt seniorarbejdsliv’, som i november offentliggjorde sine bud på, hvordan vi bedre fastholder seniorer i job.

Men med de nye anbefalinger vil vi kunne undgå, at der i fremtiden kommer flere mennesker som Arne. Og den vej skal vi gå. Vi skal have flere 60-70-årige til at blive på arbejdsmarkedet, og det er kun godt, at der er politisk fokus på, at vi med en række initiativer skal værne om de gråhårede på arbejdsmarkedet.

Et ordentligt arbejdsmiljø er en afgørende forudsætning for, at seniorerne har helbredet til at udskyde pensionen og blive længere på jobbet. Derfor ser vi bl.a. frem til, at Seniortænketankens anbefaling om forsøg med arbejdsmiljøvejledning bliver taget i brug ude på landets arbejdspladser.

Men vi skal altså også fortsætte arbejdet med at sikre, at ældre mennesker, som har været på arbejdsmarkedet i mange år og har bidraget til velfærdssamfundet, kan få lov til at trække sig, når kroppen ikke kan mere.

Dét arbejder Socialpædagogerne videre med.

Bliv medlem